Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈκτακτο επίδομα καλοκαιριού: Τι θα γίνει τελικά με τα 200 ευρώ

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού: Τι θα γίνει τελικά με τα 200 ευρώ

Νέα επιταγή ακρίβειας ετοιμάζει η κυβέρνηση, όμοια με το έκτακτο επίδομα που δόθηκε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, ενισχύοντας τους πιο ευάλωτους εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Ο «χώρος» για νέα μέτρα στήριξης, όπως το Fuel Pass 2, βρέθηκε, και τώρα αναζητούνται ακόμα 250-300 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μοιραστεί νέο 200άρι και επιπλέον οικονομική στήριξη σε πέντε κατηγορίες πολιτών.

Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου από τον Μάιο, ωστόσο, τα ενθαρρυντικά πρώτα μηνύματα από την πορεία των κρατικών εσόδων δείχνουν ότι είναι πιο κοντά οι ανακοινώσεις. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε τα χρήματα θα μοιραστούν στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο, σαν ένα άλλο «επίδομα αδείας» την ίδια περίοδο που το λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα, έκτακτο «Δώρο» έλαβα:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Μέχρι ενδεχόμενες νέες ανακοινώσεις, πάντως, τα νέα μέτρα που έχουν επιβεβαιωθεί είναι δύο:

Το Power Pass, η πλατφόρμα για το οποίο άνοιξε την Παρασκευή για αιτήσεις. Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ. Στο εισόδημα αυτό δεν προσμετράται τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους. Για την αίτηση χρειάζεστε το ΑΦΜ σας, τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Το Fuel Pass, το οποίο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Το «fuel pass sequel» -όπως το χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης- θα ξεκινά αυτή τη φορά από τα 40 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 60 ευρώ. Την προηγούμενη φορά, μοιράστηκαν 30 έως 50 ευρώ για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Η επιδότηση το καλοκαίρι θα είναι για τρεις μήνες, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών