Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚύκλωμα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια έναντι αμοιβής - Επτά συλλήψεις

Κύκλωμα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια έναντι αμοιβής – Επτά συλλήψεις

Εγκληματική οργάνωση που παρείχε παράνομα υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης, σε αστυνομική επιχείρηση σε Πάτρα και Αθήνα συνελήφθησαν επτά άνδρες ως μέλη της, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική αυτή οργάνωση τα τελευταία έξι χρόνια, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές, κατάφερνε να αποκωδικοποιεί και να αναμεταδίδει παράνομα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα προστατευόμενων συνδρομητικών τηλεοπτικών οργανισμών, λαμβάνοντας συνδρομές για τις παράνομες υπηρεσίες που παρείχε.

Τα μέλη της, έχοντας πελατολόγιο στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, είχαν δημιουργήσει παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα και ανάλογα με την ηγετική θέση και τον ρόλο που κατείχαν, λειτουργούσαν ως διαχειριστές ή ως πωλητές, τόσο των παράνομων διαδικτυακών παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και των παράνομων συσκευών αναμετάδοσης.

Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης συνδρομητών εγκατεστημένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κινητό τηλέφωνο, για να έχουν πλήρη εικόνα του πελατολόγιου τους, και ειδικότερα για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων, ημερομηνία λήξης περιόδου συνδρομής με βάση την πληρωμή, διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) κ.α.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διαπιστώθηκε ότι τρία από τα μέλη του κυκλώματος προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων, ιδρύοντας σε Πάτρα και Ιωάννινα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ειδών αρτοποιίας, λιανικού εμπόριο προϊόντων καφέ και εμπορίας μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από τις παράνομες πράξεις τους ανέρχεται στα περίπου 2.000.000 ευρώ, ενώ η ζημία που προκάλεσαν στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet και τηλεόρασης ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα οχήματά τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι αυτοκίνητα, πλήθος συσκευών IPTVBOXES, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μέσα αποθήκευσης και 60.910 ευρώ.

Επιπλέον, βρέθηκαν προγράμματα σχετικά με τη λειτουργία των IPTVBOXES, καθώς και ειδικά προγράμματα διαχείρισης πελατών, από τα οποία προκύπτει ότι οι «πελάτες» της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα 1.950 άτομα.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών