Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ταινία του Netflix που «σκίζει» - Η ιστορία δύο προσφύγων από...

Η ταινία του Netflix που «σκίζει» – Η ιστορία δύο προσφύγων από τη Συρία που έφτασαν στην Λέσβο

Η ταινία, που σκηνοθετεί ο Salim El Hosseini αφορά στην αληθινή ιστορία δύο νεαρών αθλητριών αδελφών, που ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες. Δύο κορίτσια ηρωίδες που επιστρατεύουν τις κολυμβητικές τους ικανότητες αλλά και τη δύναμη της ψυχής τους για να επιβιώσουν τόσο στη Συρία, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

 

Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία του Netflix 

Η Yusra και η Sara μεγάλωσαν σε ένα προάστιο της Δαμασκού. Η Yusra και η μεγαλύτερη αδελφή της Sara Mardini εγκατέλειψαν τη Συρία τον Αύγουστο του 2015, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε. Όταν έφτασαν στην Τουρκία πλήρωσαν για να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα με μια λέμβο, αλλά το υπερπλήρες σκάφος απέτυχε στη μέση του Αιγαίου.

Οι δύο αδελφές και άλλες δύο νεαρές κοπέλες που γνώριζαν κολύμπι, κατέληξαν να κολυμπούν παράλληλα με το σκάφος για να μην βυθιστεί μέχρι να φτάσουν στη Λέσβο. Η Sara τραυματίστηκε στον ώμο της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της στην κολύμβηση. Οι μαθήτριες εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο, μαζί με τους γονείς τους που επίσης διέφυγαν από τη Συρία. Η Yusra συνέχισε να ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα. Μπήκε δυναμικά στις προπονήσεις και αγωνίστηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 με τη σημαία της ομάδας της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Προσφύγων. Αγωνίστηκε επίσης στο Τόκιο το 2020.

Η φυλάκιση και η σημερινή ζωή της Sara

Η Sara επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει άλλους μετανάστες που έφταναν από τη θάλασσα, αλλά το 2018 συνελήφθη μαζί με άλλους 23 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με διάφορες κατηγορίες για λαθρεμπόριο ανθρώπων. Πέρασε περισσότερες από 100 ημέρες στη φυλακή, αλλά η σύλληψή της χαρακτηρίστηκε ως φάρσα και υποστηρίχθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Μια δίκη τον Νοέμβριο αναβλήθηκε και η έρευνα συνεχίζεται ακόμη. Σήμερα ζει στη Γερμανία, όπου της χορηγήθηκε άσυλο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μανάλ Ίσα,Νάταλι Ίσα,Ματίας Σβαϊγκχόφερ.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

 

πηγή in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα