Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Το αστυνομικό ρεπορτάζ έχει καταγράψει στο παρελθόν περιστατικά αρπαγής και εκβιασμού για λύτρα- ανάμεσα σε -εργάτες γης, της Πακιστανικής κοινότητας που ζουν στη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία. Κάποιες υποθέσεις έχουν φτάσει ακόμα και στα άκρα, με θανάτους αθώων ανθρώπων, αλλά η υπόθεση που δικάστηκε προχθές (29-11-2021) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών δεν έχει προηγούμενο.

Θύμα, ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης γης, που απήχθη από πέντε ομοεθνείς του με σκοπό τα λύτρα. Το σχέδιό τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν. Τον άφησαν δεμένο σε ένα δένδρο στην ερημιά, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η συνταρακτική υπόθεση είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2012 στην Ηλεία και μόλις η ομάδα των πέντε απαγωγέων διαπίστωσε ότι το θύμα είχε πεθάνει, το έθαψαν άρον – άρον σε μια χαράδρα και έσπευσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Εκτός από έναν, τον μικρότερο της παρέας που δεν άντεξε από το βάρος των τύψεων και ομολόγησε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να «φορτωθεί» τα πάντα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού. Προχθές εμφανίστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ζητώντας συγνώμη και επιείκεια και τελικά κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Σε λίγο θα αποφυλακιστεί, αλλά, τα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο ήταν ανατριχιαστικά, σαν να βγήκαν από κινηματογραφική ταινία θρίλερ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε και κατάφερε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις στον εντολέα του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αρχική ποινή των ισοβίων συν 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την ομολογία του εγκλήματος, το οποίο πήρε ουσιαστικά «στις πλάτες του» αφού οι άλλοι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ο κατηγορούμενος βοήθησε ουσιαστικά τις αρχές για την ανεύρεση της σορού. «Εχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεων του, για να εξιλεωθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος, που ζήτησε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς διέπραξε το έγκλημα όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών