Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτο Έβρο ο Στ. Πέτσας - Διαμαρτυρία κατά της επέκτασης της...

Στο Έβρο ο Στ. Πέτσας – Διαμαρτυρία κατά της επέκτασης της δομής προσφύγων

Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει σήμερα  κιι αύριο  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ. Πέτσας θα βρεθεί στο Σουφλί, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο,και θα ενημερωθεί για τις καταστροφές που υπέστη ο δήμος. Αμέσως μετά θα μεταβεί στον οικισμό Μικρού Δερείου, όπου θα συναντήσει οικογένειες πλημμυροπαθών, στη συνέχεια στο Διδυμότειχο όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και μαζί θα επισκεφθούν πληγείσες περιοχές του δήμου. Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Ορεστιάδα, όπου ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της ΠΕΔ Έβρου, Βασίλη Μαυρίδη.

Αύριο το πρωί, ο κ. Πέτσας θα έχει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο. Κατόπιν θα επισκεφθεί τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης και θα συνεχίσει στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τον δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη, με τον οποίο θα μεταβούν σε σημεία που υπέστησαν πλημμύρες. Η επίσκεψη του κ. Πέτσα θα ολοκληρωθεί με δηλώσεις που θα κάνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαμαρτυρία στην Ορεστιάδα

Όπως αναφέρει το radioevros.gr, κινητοποίηση ετοιμάζεται στην Ορεστιάδα για το ΚΥΤ Φυλακίου με αφορμή την έλευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του αρμόδιου για το θέμα Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.  Την παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει η επιτροπή αγώνα, η σύσταση της οποίας αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας, και θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης στις 14:00.

Στο μεταξύ, να δείξουν την αντίθεσή τους στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου καλεί τους αγρότες της περιοχής η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, τους καλεί τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη, στις 14.00 στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας για «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στους Υπουργούς που επισκέπτονται την πόλη μας και όλα δείχνουν ότι επιμένουν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου».

Σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης για την επέκταση της δομής, σημειώνει πως «Δεν είναι ανεξήγητη η επιλογή κάποιου παράλογου υπουργού», αλλά «είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό και του Κανονισμού του Δουβλίνου, που μετατρέπει τη χώρα μας και την περιοχή μας σε κέντρο πολύχρονου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών. Στην ουσία μας θέλουν το φρούριο της ΕΕ και τη φυλακή της».

*Φωτογραφία αρχείου.

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών