Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: «Από τους 24.410 νεκρούς από κορωνοϊό, οι 17.500 πέθαναν εκτός...

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: «Από τους 24.410 νεκρούς από κορωνοϊό, οι 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως «17.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

«Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν δεν έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί κινδυνεύουν και μπορεί να καταλήξουν» επισήμανε παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσκομεία τόνισε: «Βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες όπως για παράδειγμα στους Παξούς όπου ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα φορτηγού γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

Στο νοσοκομείο “Μεταξα” σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες γιατί δεν υπάρχει φαρμακοποιός και στη Νίκαια δεν θα εφημερεύσει το νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν χειρουργικές μπλούζες καθώς δεν λειτουργεί μηχάνημα αποστείρωσης και δεν τους έχουν φέρει την παραγγελία για μπλούζες μιας χρήσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Χάσαμε 24.500 ανθρώπους εκ των οποίων οι 17.500 περίπου εκτός ΜΕΘ στις κλινικές χωρίς επαρκή εξοπλισμό και προσωπικό και καμία αυτοκριτική για την κατάσταση του συστήματος.

Δύο έγγραφα γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας μαρτυρούν την κατάσταση του συστήματος. Το ένα 14/2/2022 σήμερα των γιατρών του χειρουργικού τομέα που επισημαίνουν τον κίνδυνο ανόδου της θνητότητας και βαριάς νόσησης λόγω συσσώρευσης εκατοντάδων ασθενών στις λίστες προς χειρουργική επέμβαση. Επισημαίνουν την έλλειψη αναλωσίμου υλικού και εξοπλισμού στα χειρουργεία.

Επίσης έγγραφο των ιατρών της Α’ Παθολογικής κλινικής 7/12/2021 που καταγγέλλουν απίστευτα πράγματα. Έλλειψη επαρκούς οξυγόνου σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς από κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά λένε ότι σε διασωληνωμένους ασθενείς οι αναπνευστήρες είναι σε συναγερμό (alarm) λόγω χαμηλής ροής οξυγόνου, ασθενείς με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου (high flow) υποαερίζονται αφού, αντί για μείγμα οξυγόνου 90%, λαμβάνουν μέχρι 40% επειδή δεν σηκώνει το δίκτυο. Eπίσης, ζητάνε στήριξη για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Κατόπιν τούτων αντιλαμβάνεται ο καθ ένας γιατί τόσοι πολλοί νεκροί. Δεν πιστεύουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Ψαχνουν την ευκαιρία για την ιδιοτικοποίηση του. Τα έγγραφα στη διαθεσή σας όποιος τα θέλει.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών