Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚακοκαιρία «Ελπίδα»: Εικόνες απόγνωσης από τα βαγόνια του τρένου - Κλείστηκαν για...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εικόνες απόγνωσης από τα βαγόνια του τρένου – Κλείστηκαν για 17 ώρες στην Οινόη

Η αμαξοστοιχία 54 που κόλλησε στα χιόνια, συγκρούστηκε με τη μηχανή που πήγαινε να τους βοηθήσει με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άτομα.

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την στιγμή που ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έξω από τη Λιβαδειά, συγκρούστηκε με μηχανή που επιχείρησε να τη ρυμουλκήσει.

Στα βαγόνια επικρατεί πανικός. 11 επιβάτες έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι εννέα ετών.

Διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες καταφθάνουν με φορείο και παραλαμβάνουν τους τραυματίες.

Μία μικρή Οδύσσεια
Το τρένο ξεκίνησε από την Αθήνα χθες στις 12.15 το μεσημέρι.

Οι 285 επιβάτες ανακαλύπτουν το πρωί ότι βρίσκονται στον «αέρα». 50 εξ’ αυτών επιλέγουν να ναυλώσουν μόνοι τους λεωφορείο για να επιστρέψουν, άλλοι πλήρωσαν ταξί για να φτάσουν στα σπίτια τους, περίπου 100 όμως, βρίσκονται από τις 11μιση το πρωί στο σταθμό των τρένων στο Λιανοκλάδι, περιμένοντας αμαξοστοιχία να φτάσουν επιτέλους στον προορισμό τους.

Μέχρι την Οινόη και πίσω
Κι ενώ όσο όλα αυτά συνέβαιναν στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 54, οι επιβάτες ενός άλλου τρένου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι για ώρες στην Οινόη.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 56 που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, ξημέρωσαν σήμερα στο ίδιο τρένο.

Μετά τη 17ωρη και πλέον ταλαιπωρία τους, οι περισσότεροι από τους επιβάτες, επέστρεψαν τελικά στην αφετηρία τους, την Αθήνα, με λεωφορεία.

Στον απόηχο των εξοργιστικών αυτών σκηνών, η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποφάσισε τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας, ενώ η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταβάλει αποζημίωση 1.000 ευρώ στους επιβάτες δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών