Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΓιώργος Τράγκας: Εξελίξεις στη μάχη για την περιουσία του – Αμερικανική εταιρεία...

Γιώργος Τράγκας: Εξελίξεις στη μάχη για την περιουσία του – Αμερικανική εταιρεία ψάχνει τα ακίνητα του δημοσιογράφου

- Advertisement -

Ο Γιώργος Τράγκας έχασε την μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις αλλά ταυτόχρονα και ένα χάος αφού δεν υπάρχει διαθήκη και μέρα με τη μέρα προκύπτουν και νέα περιουσιακά στοιχεία.

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Ουάσινγκτον, μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, βρίσκεται η έδρα ενός από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ, που εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε σύνθετες περιπτώσεις εμπορικών μυστικών και επιχειρηματικών διαφωνιών.

Όπως αναφέρει το Secret, η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και περίπου ένα μήνα έχει αναλάβει να χαρτογραφήσει τη διαδρομή των εταιρειών στο ενεργητικό των οποίων περιλαμβάνεται η αμύθητη περιουσία σε ακίνητα και μετρητά του Γιώργου Τράγκα.

Γιώργος Τράγκας: Δεκάδες ακίνητα σε Γαλλία, Μονακό, ΗΠΑ και Ελλάδα
Η αποκάλυψη της περιουσίας του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον χώρο των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πολυετούς του καριέρας, προκάλεσε μεγάλο θόρυβο καθώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεκάδες ακίνητα σε Γαλλία, Μονακό, ΗΠΑ και Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και εταιρείες στις οποίες φέρεται να βρίσκονται και πολλές δεκάδες εκατομμύρια σε μετρητά, μετοχές και άλλες επενδύσεις.

Οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα έχουν χωριστεί πλέον σε δύο στρατόπεδα με τη χήρα του εκλιπόντος Μαρία Καρρά και τον μεγάλο του γιο, Γιάννη Τράγκα, που εκπροσωπούνται από τον Νίκο Αγαπηνό από τη μία και από την άλλη, τον γιο του από τον δεύτερο γάμο, Φρέντυ Τράγκα, που εκπροσωπείται από τον Θέμη Σοφό.

Οι δύο πλευρές έκαναν αρχικά δύο συναντήσεις προκειμένου να γίνει η τυπική νομιμοποίηση των τριών κληρονόμων, καθώς δεν υπάρχει διαθήκη και κυρίως για να οριστεί και να ξεκαθαριστεί ποια είναι τελικά η κληρονομητέα περιουσία. Ωστόσο φαίνεται ότι απέβησαν άκαρπες και από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι δικηγόροι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών Γιώργος Τράγκας αλλά και η Μαρία Καρρά ήταν εδώ και χρόνια φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού με αποτέλεσμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται εκτός Ελλάδας. ως εκ τούτου, η Μαρία Καρρά είναι αυτή που κρατάει το “κλειδί” των περιουσιακών στοιχείων και των εταιρειών.

Η πλευρά του Φρέντυ Τράγκα ζήτησε να μάθει ποια είναι η κληρονομητέα περιουσία στο σύνολό της, αποστέλλοντας αρχικά ένα εξώδικο πριν από περίπου ένα μήνα το οποίο δεν απαντήθηκε. Ακολούθησε και δεύτερο εξώδικο στο οποί περιγράφονταν πλέον και τα πρώτα ευρήματα της δικηγορικής εταιρείας τα οποία και κοινοποιήθηκαν στην πλευρά του Γιάννη Τράγκα και της Μαρίας Καρρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία είναι μία από τις 4-5 μεγαλύτερες στον κόσμο με ένα ευρύ φάσμα από επιτυχημένες υπερασπίσεις. Μερικές από τις υποθέσεις που έχει διεκπεραιώσει το συγκεκριμένο γραφείο αφορούν την υπόθεση Ιράν – Κόντρας, την υπόθεση “Whitewater”, έως και την έρευνα για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας του 1996.

Αίνιγμα με ποιο δίκαιο θα γίνει η μοιρασιά
Το πολεμικό κλίμα φαίνεται πλέον δύσκολο να αποφευχθεί καθώς υπήρξε εξώδικη απάντηση και από την πλευρά των δύο κληρονόμων, οι οποίοι “δείχνουν” την πλευρά Φρέντυ Τράγκα για τη διαρροή των περιουσιακών στοιχείων στον Τύπο κάτι το οποίο ο τελευταίος αρνείται.

Τα “αγκάθια” πλέον είναι πολύ σημαντικά εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Κατ’ αρχάς, ποιο Δίκαιο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που τελικά οι δύο πλευρές καταλήξουν στα δικαστήρια. Υπάρχει η άποψη ότι εφαρμόζεται το Δίκαιο της φορολογικής έδρας, άρα αρμόδια είναι τα δικαστήρια του εξωτερικού. και εδώ όμως υπάρχει διχογνωμία, καθώς υπάρχει νομολογία που δέχεται ως ισχύον το Δίκαιο της χώρας κατά τον χρόνο του θανάτου και βεβαίως της ιθαγένειας, κάτι που θα οδηγούσε τη διαμάχη στα ελληνικά δικαστήρια.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος είναι να εμπλακούν στην κληρονομητέα περιουσία και οι σύνδικοι των εταιρειών στις οποίες ήταν μέτοχος ο Γιώργος Τράγκας και οι οποίες πτώχευσαν, αφήνοντας τεράστια χρέη σε Δημόσιο αλλά και στα ασφαλιστικά Ταμεία και στις οποίες η πτωχευτική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα φαίνεται να είχαν ληφθεί και δάνεια από τον μέτοχο τα οποία δεν επιστράφηκαν.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα