Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒασιλακόπουλος: «Όχι» σε άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων

Βασιλακόπουλος: «Όχι» σε άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων

Κατά της άμεσης και απόλυτης χαλάρωσης των μέτρων τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών.

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σε ό,τι αφορά τις μάσκες είπε πως εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού. «Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι, κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ πολύ μικρή».

Διευκρίνισε ακόμη πως η υποχρεωτικότητα στις μάσκες «αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας». «Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε. Παρατήρησε ακόμη πως «κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι και οι περισσότεροι πεθαίνουν τελείως άδικα, αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών