Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπολογούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας - Νέες μαρτυρίες...

Απολογούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας – Νέες μαρτυρίες από ανήλικα θύματα

Την ώρα που οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας έφταναν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έμπαιναν στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθούν, οι νέες μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων και των γονέων τους στο Live News έρχονταν να δείξουν τη μεθοδολογία της οργάνωσης, που ωθούσε ανήλικες ηλικίας από 14 έως και 17 ετών στην πορνεία και τα ναρκωτικά.
Η μητέρα 17χρονης, που παγιδεύτηκε και άρχισε να εκδίδεται επειδή οι γονείς της αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες απέναντι από τους αστυνομικούς.

«Ξέρω πως η κατάσταση με την κόρη μου είναι πολύ δύσκολη. Μια μέρα πήγα να την σταματήσω και με έπιασε από τον λαιμό. Η 25χρονη Μαρία έχει παρασύρει τα ανήλικα κορίτσια και σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως κλοπές και εμπόριο ναρκωτικών. Μόνο που σκέφτομαι πως η κόρη μου και άλλα ανήλικα κορίτσια βρίσκονται μπλεγμένα σε όλο αυτό, ανησυχώ».

Ως επικεφαλής του κυκλώματος μαστροπείας φέρεται μια 25χρονη γυναίκα, που ψάρευε ανήλικα θύματα και έπαιρνε μέρος από τα χρήματα μετά από κάθε ερωτικό ραντεβού.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ένας tattoo artist, που είχε κατηγορηθεί και τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν εξαρθρώθηκε η οργάνωση που διηύθυνε η περιβόητη Λορέλα.

«Ο τατουατζής, ο ηθοποιός έστειλε σε ένα κοριτσάκι από τα θύματα. Λέει ο δικηγόρος του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εκείνον. Πάρα πολλά στοιχεία έχουμε για εκείνον και πάρα πολλά μηνύματα. Εμένα η μικρή μου, πήρε δύο κορίτσια και προσπάθησε να τους βάλει μυαλό, γιατί όλα τα άλλα έχουν καταλάβει τι τους έκανε», περιγράφει μητέρα θύματος.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες
Οι έξι που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για μαστροπεία, σωματεμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Όλοι για την ώρα αρνούνται τις κατηγορίες κι δηλώνουν θύματα σκευωρίας. Από την 25χρονη Μαρία μέχρι τον 36χρονο, που παλιότερα είχε πάρει μέρος σε τηλεοπτικές ταινίες.

Όλα τα κορίτσια που έχουν καταθέσει, ανέφεραν πως το έκαναν για να κερδίζουν χρήματα και πως οι γονείς τους, δεν ήξεραν το παραμικρό για την τροπή που είχε πάρει η ζωή τους.

«Είχαμε γνωριστεί με την κοπέλα αυτή σε ένα κλαμπ. Ήμασταν στο ίδιο τραπέζι. Αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Στην αρχή ήταν όλα ωραία. Δεν έδειχνε να έχει σχέσεις με τέτοια πράγματα. Μία μέρα με ρώτησε αν θέλω λεφτά και πήγε εμένα και μια φίλη μου σε έναν κύριο», περιγράφει μία ανήλικη.

Η 25χρονη Μαρία «ψάρευε» τα ανήλικα θύματα σε πλατείες και κέντρα διασκέδασης. Με δόλωμα τα χρήματα, που όπως τους έλεγε θα τους επέτρεπαν να κάνουν μια άλλη ζωή, τα έπειθε να εκδίδονται. Πολλές φορές, τα κορίτσια πληρώνονταν με ναρκωτικά.

«Η κόρη μου, από τον Απρίλιο του 2023, κάνει ερωτικά ραντεβού και γι΄αυτό ευθύνεται η 25χρονη κατηγορούμενη. Για να κερδίζει χρήματα η ίδια στέλνει ανήλικα κορίτσια σε ξενοδοχεία και κρατάει μέρος από τα χρήματα. Δεν ξέρω πού βρίσκει τους πελάτες. Στο κύκλωμα αυτό είναι μπλεγμένος και ένας ταξιτζής που τον φωνάζουν Μάνο. Η δουλεία του είναι να μεταφέρει τα κορίτσια στα μέρη που κλείνονται τα ραντεβού», τονίζει η μητέρα ενός θύματος.

Γονείς που έχουν μιλήσει στην αστυνομία, ζητούν και περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι Αρχές θεωρούν πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα που φοβούνται να μιλήσουν, αλλά και μέλη του κυκλώματος που για την ώρα διαφεύγουν.

Μετά την απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των έξι. Αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι να δικαστούν.

Πηγή:MegaTV

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα