Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΤο νέο κόλπο των εργαζόμενων για λουφάρουν στη δουλειά

Το νέο κόλπο των εργαζόμενων για λουφάρουν στη δουλειά

- Advertisement -

Ένα νέο και απ’ότι φαίνεται, απόλυτα αποτελεσματικό κόλπο έχουν βρει οι εργαζόμενοι που κάνουν τηλεργασία για να κοροϊδέψουν τους προϊσταμένους και να τους πείσουν ότι δουλέυουν, ενώ στην πραγματικότητα…λουφάρουν.

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, το 80% από τους 10 μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί δείκτες που παρακολουθούν την παραγωγικότητα του κάθε εργαζόμενου.

Ανάμεσα στα εργαλεία που καθιέρωσε η τηλεργασία είναι εφαρμογές που καταγράφουν τις κινήσεις στον υπολογιστή του εργαζόμενου, παρακολουθώντας, για παράδειγμα, τις κινήσεις του mouse, τα κλικς ή τη χρήση του πληκτρολογίου για να μετρούν την παραγωγικότητα.

Οι εργαζόμενοι όμως βρήκαν τη λύση. Το «mouse mover» ή «mouse jiggler» είναι μία μικρή συσκευή που κοστίζει μόλις 30 δολάρια και είναι πανεύκολη στη χρήση. Αυτό που κάνει είναι να κινεί το ποντίκι του υπολογιστή, με αποτέλεσμα η εφαρμογή που έχει εγκαταστήσει ο εργοδότης καταγράφει κίνηση και δεύτερον, ο υπολογιστής δεν μένει ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπει σε sleep mode.

Το CNBC διαπίστωσε πόσο απλή είναι η χρήση της συσκευής. Το Vaydeer Mouse Jiggler, για παράδειγμα, κοστίζει 30 δολάρια και κανείς μπορεί να το παραγγείλει μέσω της Amazon.

Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να το στήσει κανείς, καθώς πρέπει απλά να μπει στην πρίζα (ή στη θύρα USB του υπολογιστή, αν και το CNBC συστήνει στους αναγνώστες του να αποφύγουν κάτι τέτοιο, αφού μπορεί να γίνει αντιληπτό από το λογισμικό που τους «παρακολουθεί»).

Ο χρήστης πατά το πορτοκαλί κουμπί που ενεργοποιεί την συσκευή και τοποθετεί το ποντίκι του πάνω σε αυτήν. Τότε, θα δει τον κέρσορα να κινείται αργά στην οθόνη.

«Αυτό είναι όλο. Μόλις το ποντίκι σας είναι στο jiggler, μπορείτε να σηκωθείτε, να φτιάξετε μεσημεριανό ή να κάνετε ό,τι άλλο θέλετε και ο υπολογιστής σας δεν θα κοιμηθεί», εξηγεί το CNBC.

«Δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, φυσικά, αλλά ίσως να κοροϊδέψει το λογισμικό παρακολούθησης ώστε να νομίζει ότι ακόμα δουλεύετε, εάν η εφαρμογή αυτή τσεκάρει εάν ο υπολογιστής σας είναι ενεργός».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα