Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΝ. Κεραμέως: Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά

Ν. Κεραμέως: Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά

Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, το ηπιότερο δυνατό πρωτόκολλο, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» ανέφερε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρχουν μάσκες και self test. «Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, με τις ομάδες ειδικών, με τον ΕΟΔΥ» ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Ξεκαθάρισε πάντως πως «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, διότι αυτό δεν αποδίδει πλέον σε αυτή τη φάση που έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

«Πάμε σε μία όσο το δυνατόν πιο κανονική σχολική χρονιά μέ ένα πρωτόκολλο όσο πιο ήπιο γίνεται για την κανονικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για το τι τα συμβαίνει όταν εντοπίζεται κρούσμα στην τάξη η υπουργός απάντησε πως «δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από όλη την κοινωνία».

«Η πολιτεία αυτή τη στιγμή έχει μέτρα σχετικά με το τι γίνεται όταν νοσήσει κάποιος. Αν κάποιος νοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε μέρες και έπειτα μπορεί να βγει με μάσκα. Αυτό θα ισχύσει ούτως ή άλλως, αν οι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εκεί κινούμαστε» διευκρίνισε, προσθέτοντας πως «θα υπάρξει αναλυτικό πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα». Η λογική είναι «κανονικότητα πάντα όμως με σεβασμό στους κανόνες δημόσιας υγείας που συστήνουν οι ειδικοί» σημείωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών