Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Χριστίνα Σωτηράκογλου: «Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»

Χριστίνα Σωτηράκογλου: «Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»

Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 21 Μαϊου 2023, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος, πρόωρα, και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Της Χριστίνας Σωτηράκογλου ( Υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ)

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας και η αναβάθμιση της οικονομίας είναι ο λόγος του εθνικού συμφέροντος για την προκήρυξη εκλογών. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού καταδεικνύει ότι πρόταγμα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας. Η ανάπτυξη και η βελτίωση των οικονομικών όρων είναι αναμφίβολα η μόνη αναγκαία συνθήκη για την βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών.

Πρόκειται για τον συνεχή προσανατολισμό της κυβέρνησης που εγγυάται την κοινωνική ευημερία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη να εδραιωθεί η Ελλάδα ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη, με θωρακισμένα σύνορα.

Στο πέρας των δηλώσεων του είδαμε ένα πρωθυπουργό να κάνει αυτοκριτική, θέτοντας ως προτεραιότητα την αύξηση των μισθών, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους και τη φροντίδα και αρωγή των νέων – γεγονός σπάνιο για την πολιτική ζωή του τόπου μας, που καταδεικνύει τη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του πολιτικού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ανωτέρω πυλώνες των δηλώσεων του πρωθυπουργού, καταδεικνύουν την προτίμηση του στη σταθερότητα και στην τήρηση της ανοδικής πορείας της χώρας. Για όλους εμάς που πιστεύουμε και προσπαθούμε για την εξακολούθηση της αναπτυξιακής τροχιάς και της σταθερότητας στη χώρα μας είναι μονόδρομος η επιλογή της ψήφου στην Νέα Δημοκρατία.

Η έκπληξη  από τα δυτικά… και η τιμή της υποψηφιότητας μου 

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκε, από τον τύπο, ως  έκπληξη από τα δυτικά. Προφανώς επειδή είναι γνωστό ότι δεν μετείχα ποτέ στα κομματικά όργανα, δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα εσωτερικά του κόμματος και  ενώ απλά υπήρξα ψηφοφόρος της φιλελεύθερης παράταξης, χωρίς κομματικές δεσμεύεις και βάρη του παρελθόντος. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν την προτίμηση μου στις φιλελεύθερες αρχές και την εμπιστοσύνη μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αληθές είναι ότι μου ζητήθηκε το βιογραφικό μου, το έστειλα και στις 3/4/2023 μου τηλεφώνησαν από το Μοσχάτο και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία. «Μπαίνεις» μου είπαν και τη στιγμή εκείνη ένιωσα να αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσωπικοί αγώνες μου. Αισθάνθηκα επίσης σεβασμό για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που τήρησε αυτά που εξήγγειλε και επειδή τελικά και στη χώρα μας υπάρχει ελπίδα πολλά αδύνατα να γίνουν δυνατά.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν  ότι έχω εργαστεί ,από 18 ετών στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με τις σπουδές μου και για την ενίσχυση των γνώσεων μου, και αργότερα ως δικηγόρος. Γνωρίζουν τις προσπάθειες που κατέβαλλα ως μητέρα δύο μωρών, με δύο δικηγορικά γραφεία, ενώ ολοκλήρωνα τις σπουδές μου στη γραφολογία. Προσωπικά δεν παρακάλεσα ποτέ και δεν  πάτησα επί πτωμάτων, αλλά πάντα υπήρξα ιδεολόγος της προόδου και της συνεργασίας. Δεν είχα ποτέ κηδεμόνα ή προστάτη αλλά βάδιζα ανεξάρτητη.  Ως γυναίκα εργαζόμενη, δεν παραπονέθηκα ποτέ γιατί γνώριζα ότι ακόμη και αν προσπαθώ πιο πολύ, αυτό θα αναγνωριστεί και ότι με το δικό μου λιθαράκι θα ωριμάσουν οι συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Η φιλελεύθερη παράταξη πρεσβεύει ακριβώς αυτό – την αδιάκοπη ενασχόληση με την εργασία και την προσωπική άνοδο μέσω της προσπάθειας και της δουλειάς. Η παράταξη μας αποδεικνύει  πλέον  και το άνοιγμα σε νέα, άφθαρτα πρόσωπα, που έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, εντός της κοινωνίας και της αγοράς, προκειμένου να εισέλθουν καινούριες, ανανεωτικές δυνάμεις, που μέχρι πρότινος αισθάνονταν  αποκλεισμένες ή στο περιθώριο. Επίσης εκφράζεται ένα άνοιγμα στις γυναίκες και μου γίνεται η τιμή να στρατευθώ σε αυτό.

Για τους λόγους αυτούς, δεν είμαι εγώ η έκπληξη από τα δυτικά- ίσως δεν είναι καν  έκπληξη  η υπέρβαση του πρωθυπουργού, που με τίμησε και μου εμπιστεύτηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β’ Περιφέρειας. Αν με ρωτάτε, δεν είναι η Χριστίνα που «μπήκε», είναι η εργαζόμενη και μάχιμη γυναίκα που δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί και να παλεύει!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών