Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Σάκης Τζακόπουλος: «Η ημέρα του δημότη κάθε Πέμπτη»

Σάκης Τζακόπουλος: «Η ημέρα του δημότη κάθε Πέμπτη»

Η δημοτική αρχή οφείλει εκ του ρόλου της να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών.
Ο δήμος αποτελεί το άμεσο σκαλοπάτι του δημότη, το οποίο καθώς το περνά αναζητά λύσεις σε καθημερινά ζητήματά του.
Η αρωγή προς τους δημότες μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, η καλή συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η καθαριότητα της πόλης, της γειτονιάς, των δρόμων, η ευταξία της πόλης, η διευκόλυνση σε χώρους στάθμευσης αλλά και η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αποτελούν μέρος μόνο των παροχών προς τους δημότες.
Παράλληλα, οι ίδιοι οι δημότες χρειάζεται να καταθέτουν προτάσεις, να διεκδικούν, να δηλώνουν τις διαφωνίες τους, να έρχονται σε άμεση επαφή με την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο ενός τέτοιου δημιουργικού και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ του δημότη και του δημάρχου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος προτείνει την καθιέρωση της «Ημέρας του Δημότη».
Οι πόρτες στο γραφείο του δημάρχου θα είναι ανοιχτές και οι δημότες θα έχουν απευθείας διάλογο με τον δήμαρχο και όχι μέσω διαμεσολαβητών ή βοηθών και συνεργατών.
«Θεωρώ ότι η φωνή των ίδιων των δημοτών αποτελεί την κινητήρια δύναμη για μια δημοτική αρχή ώστε να προσφέρει αποτελεσματικά και καίρια. Οι πολίτες έχουν φωνή και λόγο αλλά και απαιτήσεις όπως οφείλουν. Η καθιέρωση μιας ημέρας μέσα στην εβδομάδα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συναντώνται με τον δήμαρχο διευκολύνει την αμεσότητα που χρειάζεται για να παραχθεί ουσιαστικό έργο», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Τζακόπουλος, δεσμεύεται ότι με την εκλογή του θα καθιερώσει την Ημέρα του Δημότη για να έρχεται σε επαφή άμεσα με τους Θεσσαλονικείς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών