Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΣε λοκντάουν η πρωτεύουσα της Β. Κορέας λόγω αναπνευστικής νόσου

Σε λοκντάουν η πρωτεύουσα της Β. Κορέας λόγω αναπνευστικής νόσου

Λοκντάουν πέντε ημερών στην Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας αναπνευστικής νόσου, σύμφωνα με νοτιοκορεατικό ιστότοπο. 

Οι κάτοικοι της βορειοκορεάτικης πρωτεύουσας καλούνται να μείνουν σπίτι από σήμερα και να θερμομετρούνται επανειλημμένα κάθε μέρα, μετέδωσε ο εξειδικευμένος ιστότοπος NK News, επικαλούμενος κυβερνητικό έγγραφο. Στο κείμενο δεν αναφέρεται η Covid-19, αλλά υποστηρίζεται πως το συνάχι είναι μεταξύ των νέων ασθενειών που διαδίδονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα.

Επικαλούμενος πηγές στην Πιονγκγιάνγκ, ο NK News μετέδωσε χθες πως οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της χώαρς φαίνονταν να κάνουν προμήθειες ενόψει ενδεχόμενου λουκέτο. Δεν είναι γνωστό αν παρόμοια λοκντάουν επιβάλλονται και σε άλλες περιοχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ανακοινώσει νέα μέτρα.

Στην κορεατική χερσόνησο επικρατεί αυτή τη στιγμή αυτό που οι μετεωρολόγοι περιγράφουν ως κύμα σιβηρικού ψύχους, με τη θερμοκρασία στην Πιονγκγιάνγκ να πέφτει μέχρι τους -22 βαθμούς Κελσίου.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού τον Μάιο του 2022, πριν ανακηρύξει τη νίκη της επί της νόσου τρεις μήνες αργότερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητεί τα στοιχεία της Πιονγκγιάνγκ για την Covid και τους ισχυρισμούς της χώρας ότι η Covid-19 είναι υπό έλεγχο. λιάσει τους περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η χώρα φέρεται να έχει παραλάβει εμβόλια από την Κίνα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα