Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο ινδικό χωριό που προσεύχεται στην «θεά κορώνα» για να τους απαλλάξει...

Το ινδικό χωριό που προσεύχεται στην «θεά κορώνα» για να τους απαλλάξει από τον ιό!

Στην χώρα που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία Covid-19, την Ινδία, χωρικοί έχτισαν ένα ιερό για την «θεά κορώνα» και προσφέρουν τις προσευχές τους με την ελπίδα ότι η θεϊκή παρέμβαση μπορεί να εξαλείψει τον θανατηφόρο ιό.

Στο χωριό Shuklapur, στη βόρεια πολιτεία του Uttar Pradesh, προσφέρουν προσευχές, ιερό νερό και λουλούδια στο φωτεινό κίτρινο ιερό όπου έχουν τοποθετήσει το είδωλό τους «Corona Mata.

“Ίσως με τις ευλογίες της, οι χωρικοί, το χωριό μας, και όλοι οι άλλοι ανακουφίζονται”, είπε την ένας χωρικός, που της έδωσε το όνομα Σανγκέτα.

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου, χτυπήθηκε σκληρά από κύμα πανδημίας και τα κρούσματα ιού κοροναϊού έφθασαν τα 400.000 την ημέρα τον Μάιο, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία έχουν τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 29,4 εκατομμύρια ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 367.081 άνθρωποι.

Επιπλέον, η Ινδία μείωσε το Σάββατο φόρους σε ιατρικό εξοπλισμό, όπως συμπυκνωτές οξυγόνου και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων COVID-19, μετά από εκτεταμένη κριτική για το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού δεύτερου κύματος του ιού τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους για ιατρικό βαθμό οξυγόνο, αναπνευστήρες, το φάρμακο κατά του ιού remdesivir, διαγνωστικά κιτ, παλμικά οξύμετρα και απολυμαντικά χεριών σε 5% από 12-18% με άμεσο αποτέλεσμα.

Healthmag με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα