Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑυτός είναι ο πιθανός λόγος για την τοποθεσία όπου έγινε το Στόουνχεντζ

Αυτός είναι ο πιθανός λόγος για την τοποθεσία όπου έγινε το Στόουνχεντζ

Ο λόγος της τοποθεσίας του Στόουνχεντζ ίσως και να εξηγήθηκε, καθώς έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρχαιολογικής έρευνας, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/06).
Το μυστήριο του Στόουνχεντζ γοητεύει τον κόσμο της Αρχαιολογίας και ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν πολλά στοιχεία του μνημείου και, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/06), ίσως οι επιστήμονες να έφτασαν στη λύση του αινίγματος όσον αφορά στην τοποθεσία του οικοδομήματος.
Χαρακτηριστικά, ο Μάικ Πάρκερ Πίρσον ανέφερε στην εκπομπή «Secrets Unlocked»: «Προς έκπληξή μας, βρήκαμε ότι οι γραμμές δεν ήταν τεχνητές, ήταν φυσικές και σχηματίστηκαν σε μια αρχαία εποχή των παγετώνων».
Όπως εξήγησε περαιτέρω ο παρουσιαστής της εκπομπής, Άνταμ Μαστρέλι, ενώ η ευθυγράμμιση των γραμμών με τον Ήλιο ήταν συμπτωματική, «στους ανθρώπους της Εποχής του Λίθου, αυτές οι αυλακώσεις στο τοπίο θα φαίνονταν σαν ένα σημάδι».
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε λεπτομερώς μια πιθανή ιστορία της δημιουργίας του πέτρινου μνημείου, λέγοντας ότι «η πραγματική ιστορία του Στόουνχεντζ αρχίζει τώρα να διαμορφώνεται».
Ειδικότερα, ο Αντάμ Μαστρέλι είπε: «Πρώτον, τα αποτεφρωμένα υπολείμματα των σεβαστών προγόνων μεταφέρθηκαν εδώ σε ένα τοπίο ιερό λόγω της φυσικής του ευθυγράμμισης με το ηλιοστάσιο. Αυτά θάφτηκαν στις τρύπες του Όμπρεϊ μέσα σε μια κυκλική βάση. Οι χώροι ανάπαυσής τους σημαδεύτηκαν από μπλε λίθους. Μέχρι το 2500 π.Χ., άνθρωποι από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία για να βοηθήσουν στην ανέγερση των μεγάλων πετρών και στην κατασκευή του μνημείου που εξακολουθεί να στέκεται, 4.500 χρόνια μετά».
Από την πλευρά του, ο αρχαιλόγος και ειδικός για την Εποχή του Σιδήρου και του Χαλκού, Δρ. Φράνσις Πράιορ, παρατήρησε ότι οι γραμμές θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι που έφτασαν από την Ουαλία, επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για να τοποθετήσουν τις τεράστιες πέτρες.
Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε: «Νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι είδαν για πρώτη φορά τις φυσικές ρωγμές στην επιφάνεια, δεν θα είχαν καμία αμφιβολία ότι ήταν ένα υπερφυσικό φαινόμενο. Τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Στόουνχεντζ βρισκόταν εκεί που ήταν».
πηγή indicator.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών