Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Ναυάγιο» και στη Νίκαια…

«Ναυάγιο» και στη Νίκαια…

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν θύμισε σε τίποτα… ΠΑΟΚ και παρά την αντίδραση του μετά το 3-1, γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Ιωνικό στη Νίκαια και συνέχισε το πολύ άσχημο σερί του.

Συγκεκριμένες και περιορισμένες ήταν οι επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου στην βασική ενδεκάδα, με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Σίντκλεϊ η τετράδα της άμυνας, οι Εσίτι και Κούρτιτς στα χαφ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, στις πλευρές οι Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 5-3-2 και τους Άοσμαν και Λένις να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Η αναμέτρηση είχε σχετικά καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ίδια ώρα που ο Ιωνικός έψαχνε με βαθιές μπαλιές να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Οι καθαρές φάσεις πάντως έλειψαν εκατέρωθεν, ενώ οι πρώτες που ήρθαν συνοδεύτηκαν από γκολ!

Στο 18’ ο Τέιλορ έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από δεξιά και ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά έκανε το 1-0. Μόλις δυο λεπτά αργότερα, στο 20’, μετά από καραμπόλα, ο Κάνιας βρέθηκε σε επίκαιρη θέση εντός περιοχής και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 32’, κι ενώ δεν μεσολάβησαν άλλες ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ. Ο Τζήλος, με την βοήθεια του VAR, έδωσε πέναλτι σε επαφή του Πασχαλάκη στον Λένις εντός περιοχής, την εκτέλεση ανέλαβε ο Άοσμαν γράφοντας το 2-1.

Ο Δικέφαλος παρέμεινε ακίνδυνος επιθετικά (6-2 οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο), χωρίς εμπνεύσεις και συνεργασίες, ενώ οι Νικαιώτες έβγαζαν πάθος σε κάθε φάση και σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Έτσι, το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει, συνέχισε να παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης μέσα στο γέπεδο, κάτι που γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο στο 49’. Σε εκείνο το σημείο, ο Λένις με σουτ έκανε το 3-1 κόβοντας τελείως τα πόδια των παικτών του Λουτσέσκου. Στο 53’ μάλιστα ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ που λίγο έλειψε να κάνει το 4-1.

Στο 54’, Μουργκ και Σβαμπ μπήκαν στο ματς, με τον Ζίβκοβιτς να περνά στην αριστερή πλευρά, μήπως αλλάξει κάτι στην απογοητευτική εικόνα του Δικεφάλου. Όντως, στο 60’ ο Μουργκ ήταν αυτός που με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σίντκλεϊ, έκανε το 3-2 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία, βελτιώθηκαν πολύ με την μεταφορά Ζίβκοβιτς στα αριστερά, και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση.

Αυτή θα μπορούσε να έρθει στο 65’ με σουτ του Σίντκλεϊ που έφυγε άουτ, αλλά και στο 66’ με κεφαλιά του Ελ Καντουρί που έδιωξε εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης. Το 73’ μπήκε και ο Αουγκούστο αντί του Τέιλορ, με τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει και πάλι δεξιά και τον ΠΑΟΚ να έχει έναν ιδιόμορφο σχηματισμό χωρίς καθαρό δεξί μπακ.

Στο 79’, ο Σβαμπ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά που έφυγε άουτ ενώ το μονότερμα του Δικεφάλου διέκοψε στο 82’ ένα σουτ του Μύγα που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στο 85’ μπήκε και ο Άκπομ αντί του Μιχαηλίδη, με τον Κούρτιτς να μεταφέρεται δίπλα στον Βαρέλα. Η τελευταία ευκαιρία ήρθε στο 96’ με κοντινή κεφαλιά του Σίντκλεϊ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, έτσι το 3-2 ήταν το τελικό σκορ.

 

Home

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών