Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Όνειρό μου να επιστρέψω, είμαι ΠΑΟΚτσης»

«Όνειρό μου να επιστρέψω, είμαι ΠΑΟΚτσης»

Ο Σανθ Χακόμπο, αγωνίστηκε για τέσσερα σχεδόν χρόνια με τον ΠΑΟΚ, καταγράφοντας 30 επίσημες συμμετοχές με τον Δικέφαλο. Αγαπήθηκε από το ασπρόμαυρο κοινό για την… τρέλα του και το πάθος με το οποίο αγωνίζονταν και ο ίδιος δεν ξεχνάει την ομάδα.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, όνειρό του είναι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ως προπονητής τερματοφυλάκων, πόστο το οποίο κατέχει τώρα σε ομάδα του Κουβέιτ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός:

Τι συναισθήματα τρέφεις για τον ΠΑΟΚ;

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και ότι είναι μια ομάδα, με την οποία εγώ προσωπικά ταυτίζομαι για πολλούς λόγους.»

Γιατί πιστεύεις αγαπήθηκες από το ασπρόμαυρο κοινό;

«Νομίζω πως γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος με αξίες και για αυτό πολλές φορές έκανα πράγματα όχι τόσο καλά. Ωστόσο ξέρουν, πως υπερασπιζόμουν σε κάθε παιχνίδι και… προπόνηση την φανέλα αυτή. Μπορεί να έπαιζα καλά ή άσχημα, αλλά πάντα έδινα ότι είχα, ακόμη και αν ρίσκαρα να τραυματιστώ, όπως και συνέβη σε μερικές περιπτώσεις.»

Γιατί έφυγες από την ομάδα;

«Ήταν προσωπικοί οι λόγοι που με έκαναν να αποχωρήσω. Εκείνη την περίοδο, η οικογένειά μου με χρειαζόταν κοντά της. Πήγα σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας, αν και είχα προτάσεις και από την πρώτη εθνική. Η οικογένειά μου ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Έχω μετανιώσει κατά πολύ το να φύγω, αλλά οι άνθρωποι δεν παίρνουν πάντα τις σωστές αποφάσεις, όταν βρίσκονται υπό πίεση. Είμαστε άνδρες όμως και πρέπει πάντα να προχωράμε.»

Παρακολουθείς την πορεία του ΠΑΟΚ;

«Προσπαθώ να μην χάνω αγώνα, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο, καθώς έχω και υποχρεώσεις ως προπονητής τερματοφυλάκων. Η ζωή του προπονητή είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή του παίκτη, καθώς δεν θα έχει τόσο ελεύθερο χρόνο. Πρέπει να σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις για τους παίκτες τα πλάνα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο;

«Το ελπίζω και το εύχομαι. Πιστεύω πως μπορεί να το πάρει. Θα πρέπει να ξέρουν πως θα πρέπει να αγωνιστούν, καθώς το ψυχολογικό κομμάτι παίζει καταλυτικό ρόλο.»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να βάλει ξανά την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών;

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση αυτή. Αλλά να ξέρετε, έχει παραμείνει ίδιος σε σχέση με όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Πολλές φορές, όταν γίνεσαι προπονητής, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά το χάρισμα, η ένταση και οι εμπειρίες, μένουν ίδια. Για μένα, ήταν η κατάλληλη επιλογή που έκανε ο κ. Σαββίδης και θεωρώ πως αν του δοθεί χρόνος, θα χτίσει μια ανίκητη ομάδα. Φυσικά και θα πρέπει να μείνει την επόμενη σεζόν. Δεν γίνεται να δημιουργήσεις μια ομάδα, μέσα σε μια νύχτα. Θα πάρει χρόνο.»

Ο Τζόλης έχει μια μεγάλη καριέρα μπροστά του;

«Είναι ένας φανταστικός παίκτης και έχει λαμπρό μέλλον. Αλλά πρέπει να δουλέψει και να είναι ταπεινός όπως και τώρα. Να αποκτήσει εμπειρίες και να ζήσει διάφορες καταστάσεις και ως άτομο και ως ποδοσφαιριστής.»

Πως είναι η κατάσταση του ποδοσφαίρου στο Κουβέιτ;

«Εδώ τα πράγματα, σε συνάρτηση με τον κορονοϊό είναι σχεδόν όπως και πριν. Υπάρχει μια σχεδόν κανονική ζωή και σχεδόν όλος ο κόσμος έχει εμβολιαστεί εδώ και μήνες. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου μεγαλώνει σιγά σιγά. Δεν είναι μια χώρα με παράδοση στο άθλημα, αλλά έχουν τα χρήματα για να εξελίξουν αυτό που θέλουν. Θα πάρει χρόνια, καθώς έχουν βάλει τις βάσεις για τις ακαδημίες και αυτό θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά είναι δύσκολο να τους δεις να αγωνίζονται εκτός χώρας, καθώς εδώ κερδίζουν πολλά λεφτά. Αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που έφυγαν στο εξωτερικό, όπως ένας τερματοφύλακας που προπονούσα και ακόμη ένας που έπαιξε για δύο χρόνια στην Αγγλία.»

Θα γύριζες στον ΠΑΟΚ αν σου γινόταν πρόταση;

«Εννοείται, αυτό είναι το όνειρό μου. Θα ήταν υπέροχο να γυρνούσα στον σύλλογο και ελπίζω αυτό να συμβεί σύντομα. Στο μεσοδιάστημα θα συνεχίσω να δουλεύω, ούτως ώστε όταν έρθει η στιγμή να επιστρέψω, να είμαι ο καλύτερος προπονητής τερματοφυλάκων και οι παίκτες μου να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται.»

Και κλείνοντας, ένα μήνυμα στον κόσμο:

«Για μένα είναι οι καλύτεροι. Δεν άφησαν ποτέ μόνη την ομάδα και θέλουν από τους παίκτες να μην παραδίνονται και να πολεμούν για τα χρώματα της ομάδας. ‘Οπου και αν παίζει ο ΠΑΟΚ, πάντα θα τον ακολουθούν οπαδοί. Είναι απίστευτο. Ευτυχώς όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία περνάει και θα γυρίσουν στην Τούμπα. Τους αγαπάω πολύ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.»

πηγή: inpaok.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών