Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠρόεδρος ψαράδων Καλύμνου: «Οι Τούρκοι έρχονται στα νερά μας και μας διώχνουν»

Πρόεδρος ψαράδων Καλύμνου: «Οι Τούρκοι έρχονται στα νερά μας και μας διώχνουν»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μέσης και Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου, σε δηλώσεις που έκανε τοποθετήθηκε για τα βίντεο, τα οποία ήρθαν το Σάββατο (9/1) στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν Έλληνες ψαράδες να παρενοχλούνται από τουρκικά σκάφη.

«Καθημερινά ζούμε αυτό το φαινόμενο» ανέφερε αρχικά ο ίδιος, για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «οι Τούρκοι έρχονται στα δικά μας νερά και μας διώχνουν». «Αυτή τη στιγμή τρία τουρκικά γρι-γρι ψαρεύουν στα ελληνικά νερά». Παράλληα επισήμανε ότι οι Έλληνες ψαράδες των νησιών του Ανατολικού Αιγιαίου νιώθουν ότι «δεν έχουν καμία προστασία».

Αναφερόμενος στο χτεσινό επεισόδιο που έγινε στα Ίμια, ο κ. Σαρούκος τόνισε ότι η βραχονησίδα «φυλάσσεται μόνο από τουρκικές ακταιωρούς και όχι από ελληνικά σκάφη», ενώ ανέφερε πως  «η παρουσία των Τούρκων είναι καθημερινή», με τον ίδιο να χαρακτηρίζει «αματία» πως θα είναι αμαρτία να χαθούν τα νησιά αυτά.

Στην συνέχεια των όσον είπε ανέφερε πως «το Φαρμακονήσι το έχουν αποκλείσει οι Τούρκοι ψαράδες για τις γλώσσες».

Το επεισόδιο κοντά στα Ίμια σημειώθηκε όταν μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη προσέκρουσε πάνω σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατά την διάρκεια περιπολίας, όπως αποτυπώνεται και και στα βίντεο που αναρτήθηκαν χτες στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δείχνει καθαρά άντρες της τουρκικής πλευράς, να οπλίζουν τα 50αρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και να τα γεμίζουν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό. «Πενηντάρι είναι, να κι οι σφαίρες» ακούγονται να λένε οι ψαράδες, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να καταγράφουν σε βίντεο τις τουρκικές προκλήσεις.

Μάλιστα όταν το τουρκικό σκάφος πέρασε δίπλα από τους Έλληνες ψαράδες, αυτοί αναρωτήθηκαν «Τώρα τι κάνει; Να μας πνίξει θέλει;» και χαιρέτισαν με γέλια και διατηρώντας την ψυχραιμία τους. Παράλληλα στο εν λόγω υλικό καταγράφεται και η παρενόχληση του περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Κω τύπου RANFAR, το οποίο αποτελεί δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα