Πόσες φορές δεν αδειάσατε το ψυγείο από προϊόντα που ενώ αγοράσατε πριν λίγες μέρες, έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους;
Οι μικροοργανισμοί που μπορούν να αναπτυχθούν στα φρούτα είναι κυρίως μύκητες ενώ στα λαχανικά οι αλλοιώσεις οφείλονται κυρίως σε βακτήρια.
Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουν το άρωμα, τη γεύση, το χρώμα και τη θρεπτική τους αξία.
Όσο όμως και αν η διάρκεια ζωής τους παρατείνεται με την τοποθέτησή τους στο ψυγείο, πολλά φρούτα και λαχανικά είναι ευάλωτα και δεν αντέχουν για πολλές μέρες.
Δείτε κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό κάποια φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με το onmed.gr:
Βυθίστε τα λεμόνια σε νερό και θα συντηρηθούν για περισσότερο από τρεις μήνες.
Αποθηκεύστε φρούτα μέσα σε γυάλινο βάζο και θα μείνουν φρέσκα για τρεις εβδομάδες.
Ρίξτε στο κομμένο αβοκάντο λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και συντηρήστε το για μέρες στο ψυγείο.
Βυθίστε καρότα και σέλινο στο νερό για να παραμείνουν φρέσκα για ένα μήνα και δύο εβδομάδες, αντίστοιχα.