Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΠαγώνη για κορωνοϊό: Αναμενόμενη η έξαρση των κρουσμάτων -Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Παγώνη για κορωνοϊό: Αναμενόμενη η έξαρση των κρουσμάτων -Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης είναι αναμενόμενη και δεν χρειάζεται πανικός τόνισε σήμερα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Κάθε χρόνο είναι δεδομένο πως τους 3 μήνες τον χειμώνα θα υπάρχει πάντα μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, της γρίπης και γενικά των λοιμώξεων του αναπνευστικού», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» και συμπλήρωσε πως η κινητικότητα των εορτών είναι υπεύθυνη για την έξαρση και αργότερα τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Παγώνη: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή JN.1

Σε ότι αφορά την νέα υποπαραλλαγή κορωνοϊού JN.1, υπογράμμισε ότι τα συμπτώματα είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν υπάρχει κάποιο άλλο ανησυχητικό και επιπλέον, αυτή η υποπαραλλαγή δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και κατά συνέπεια δεν δημιουργεί πνευμονίες.

Η κυρία Παγώνη, υπογράμμισε ότι όσοι έχουν έστω και κάποιο σύμπτωμα μεμονωμένα, χωρίς να έχουν πυρετό και με αρνητικό τεστ καλό θα είναι να αποφεύγουν τις επαφές με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία και κυρίως με υποκείμενα νοσήματα.

Ανάλογα θα πρέπει να ενεργούν και οι γονείς των παιδιών και να μη τα στέλνουν στο σχολείο όταν έχουν συμπτώματα, ανέφερε στη συνέχεια η κυρία Παγώνη καταλήγοντας πως τα κλασικά μέτρα προφύλαξης όπως για παράδειγμα η χρήση αντισηπτικού, είναι καθοριστικά για την αποτροπή της μετάδοσης των λοιμώξεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα