Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚρήτη: Στη Θεσσαλονίκη η δωρεά οργάνων από 54χρονη δότρια

Κρήτη: Στη Θεσσαλονίκη η δωρεά οργάνων από 54χρονη δότρια

Μια ακόμα δωρεά οργάνων έλαβε χώρα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου μια 54χρονη μητέρα τριών παιδιών έγινε ο τέταρτος άνθρωπος στην Κρήτη που χαρίζει ζωή με τον θάνατό του.
Συγκεκριμένα η 54χρονη μητέρα, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες με εγκεφαλική αιμορραγία, με τον θάνατό της, έδωσε ελπίδα και ζωή σε τρεις ανθρώπους, έπειτα από ολονύχτια μάχη για την λήψη οργάνων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Ακριβέστερα από την 54χρονη χθες λήφθηκαν οι νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδείς. Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς έμειναν στο ΠΑΓΝΗ.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε μια βδομάδα, με μια γυναίκα, 52 χρονών, να έχει προηγηθεί νωρίτερα. Συνολικά σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο είναι η τέταρτη δωρεά μέσα σε έναν μήνα. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις τέσσερις δωρεές που έχουν γίνει σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο μέσα σε έναν μόλις μήνα συμπεριλαμβάνεται και αυτή του 70χρονου ιερέα στην Σητεία.

Πηγή:neakriti.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα