Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών συρρέει για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο του ιερού ναού...

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών συρρέει για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο του ιερού ναού Αγίας Σοφίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος πιστών παρευρίσκεται το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσκυνήσει τον Επιτάφιο.

Ανάμεσα στους μικρούς και μεγάλους προσκυνητές ήταν και πολλοί τουρίστες από τα Βαλκάνια και άλλες Ορθόδοξες χώρες. Οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά να έρθει η σειρά τους για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο και να ανάψουν ένα κεράκι.

Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών για τον Επιτάφιο του ιερού ναού Αγίας Σοφίας from Orange Press Agency on Vimeo.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερός ναός της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως Καθεδρικός Ναός, είναι ίσως ο σπουδαιότερος χριστιανικός ναός της συμπρωτεύουσας. Χτίστηκε στα μέσα του 7ου αιώνα, στη θέση μιας μεγάλης παλαιοχριστιανικής βασιλικής, που εκτιμάται ότι καταστράφηκε από σεισμό. Στο πέρασμα των αιώνων έχει λειτουργήσει ως καθολικός καθεδρικός, ως μητροπολιτικός ναός, ως τζαμί, ενώ είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά το 1890 και από τον σεισμό του 1978. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1981 πίσω από στασίδια του ναού βρέθηκαν τα λείψανα του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Βασιλείου (9ος-10ος μΧ. αι.).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα