Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚορωνοϊός: Ετοιμάζουν «έξυπνο» έμπλαστρο για όσους πουν ότι φοβούνται τη βελόνα

Κορωνοϊός: Ετοιμάζουν «έξυπνο» έμπλαστρο για όσους πουν ότι φοβούνται τη βελόνα

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Swansea της Ουαλίας αναπτύσσουν ένα «έξυπνο έμπλαστρο», ως μια εναλλακτική μέθοδο για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Το έμπλαστρο-εμβόλιο τοποθετείται στο χέρι για χρονικό διάστημα που διαρκεί έως και 24 ώρες, ενώ στη συνέχεια μπορεί να μετρήσει την ανοσολογική απόκριση του εμβολιασμένου, ελέγχοντας τους βιοδείκτες στο δέρμα του.

Η καινοτόμα αυτή εφεύρεση είναι κατασκευασμένη από σιλικόνη και περιλαμβάνει πολύ μικρές βελόνες, με μήκος που δεν ξεπερνάει το 1 χιλιοστό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης του εμβολίου προβλέπεται να είναι εξίσου αποτελεσματικός με την παραδοσιακή βελόνα και ένα πρωτότυπο έμπλαστρο αναμένεται να σχεδιαστεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ η έναρξη της μαζικής του κυκλοφορίας υπολογίζεται εντός τριετίας.

Το έργο έλαβε χρηματοδότηση από την τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το εν λόγω έμπλαστρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μολυσματικές ασθένειες, καθώς η συγκεκριμένη συσκευή είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη.

Παράλληλα, η νέα μέθοδος είναι μια καλή, ανώδυνη λύση για όσους φοβούνται τις βελόνες, καθώς «δεν διεισδύει βαθιά στο δέρμα και δεν ενεργοποιεί τους υποδοχείς πόνου».

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα