Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαλκιδική: Αγώνας δρόμου για την διάσωση αλεπούς που έπεσε θύμα τροχαίου

Χαλκιδική: Αγώνας δρόμου για την διάσωση αλεπούς που έπεσε θύμα τροχαίου

- Advertisement -

Μια τραυματισμένη στο κεφάλι αλεπού εντόπισαν στην άκρη του δρόμου διερχόμενοι οδηγοί στην ευρύτερη περιοχή της Ολύνθου, στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων, κ. Στέλιο Γερωνυμάκης “κληθήκαμε από συνεργάτες του κτηνιάτρου Βάνχεερς Βίγγελς Κωσταντίνου, για να παραλάβουμε ένα αλεπουδάκι περίπου δύο μηνών και μόλις 1,2 kg, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έπεσε θύμα τροχαίου, καθώς φέρει τραύματα στη δεξιά μεριά του κεφαλιού του και παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα. Αφού πήγαμε και παραλάβαμε τη μικρή τη μεταφέραμε στον κτηνίατρο μας Στέφανο Ουζούνογλου, που αφιλοκερδώς βοηθάει την ομάδα διάσωσης και υπεράσπισης ζώων, για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη. Εκεί χορηγήθηκε εξειδικευμένο φάρμακο για να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση στη μικρή αλεπουδίτσα. Όλο το βράδυ το μικρό διαμαρτυρόταν, καθώς πονούσε και το βασικότερο από όλα έχασε τη μαμά του”

Όπως ο ίδιος εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αλεπουδίτσα “μέχρι να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της, φιλοξενείται σε χώρο φιλοξενίας μακριά από ανθρώπους και άλλα ζώα. Η προσπάθεια για να σωθεί η μικρούλα γίνεται καθημερινά από όλους εμάς και ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει”.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα