Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚαρδιά: Πόσο επικίνδυνες είναι οι καλοκαιρινές βραδιές για τους 60ρηδες

Καρδιά: Πόσο επικίνδυνες είναι οι καλοκαιρινές βραδιές για τους 60ρηδες

Μπορεί να περιμένουμε πώς και πώς το καλοκαίρι και να απολαμβάνουμε τον ζεστό καιρό, οι συγκεκριμένες όμως καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των μεσήλικων ανδρών. Ειδικότερα, σύμφωνα με καναδική μελέτη, οι άνδρες που διανύουν την εξηκοστή δεκαετία της ζωής τους, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου τα καλοκαιρινά βράδια και όταν η ατμόσφαιρα είναι πιο αποπνικτική.

Μάλιστα, ακόμα και μια μικρή αύξηση ενός βαθμού Κελσίου στις μέσες θερμοκρασίες τη νύχτα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ισούται με αύξηση έως και 5% στους θανάτους υπό αυτές τις συνθήκες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο BJM Open.

Τι εξέτασε η μελέτη

Υπό το μικροσκόπιο των ερευνητών τέθηκαν περισσότεροι από 40 χιλιάδες θάνατοι από καρδιαγγειακές επιπλοκές στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια. Οι ερευνητές εστίασαν στον τρόπο που επηρεάζουν οι υψηλές νυχτερινές θερμοκρασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μέρη των ΗΠΑ, δύο περιοχές στις οποίες έχει παρατηρηθεί αύξηση την τελευταία δεκαετία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα