Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑδυνατίζει το νερό με λεμόνι; Μία διαιτολόγος απαριθμεί τα οφέλη του αναζωογονητικού...

Αδυνατίζει το νερό με λεμόνι; Μία διαιτολόγος απαριθμεί τα οφέλη του αναζωογονητικού ροφήματος

Τα τελευταία χρόνια αναπαράγονται ολοένα και περισσότερα άρθρα στο διαδίκτυο, που υποστηρίζουν ότι ένα συγκεκριμένο ρόφημα, το νερό με λεμόνι, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, καθώς τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Shyla Cadogan, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, ενώ και τα λεμόνια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Η ίδια διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι, πράγματι, αυτό το ρόφημα συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

Το νερό με λεμόνι αποτελεί μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσετε το απλό, άγευστο νερό με κάτι πιο νόστιμο, ενώ παρέχει άλλα διαπιστωμένα οφέλη για την υγεία του οργανισμού.

Ποια είναι αυτά;

Ενυδάτωση

Η προσθήκη λίγου λεμονιού στο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να πιείτε περισσότερο, επειδή το λεμόνι χαρίζει περισσότερη γεύση. Δεν υπάρχει όριο στο πόσο πρέπει να ενυδατωθείτε. Η ενυδάτωση, άλλωστε, είναι εκείνη που βοηθά στην υποστήριξη των βασικών βιολογικών διεργασιών του σώματος, από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας μέχρι την ισορροπία των υγρών. Επομένως, εάν η προσθήκη λεμονιού ή οποιουδήποτε άλλου φρούτου βοηθά στην κατανάλωση περισσότερου νερού, πίειτε άφοβα.

Βιταμίνη C

Μερικές σταγόνες λεμονιού μέσα σε νερό δεν θα σου προσφέρουν τόσα πολλά, όσα η κατανάλωση ενός ολόκληρου φρούτου, ωστόσο το νερό με λεμόνι εμπεριέχει λίγη βιταμίνη C, ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει πολλά οφέλη για την υγεία: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τα φυτικά τρόφιμα και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πέψη

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη μείωση πεπτικών προβλημάτων, όπως η καούρα και το φούσκωμα. Έτσι, το νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει συνολικά στην πέψη.

Μπορεί το νερό με λεμόνι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Η έρευνα που υποστηρίζει ότι το νερό με λεμόνι βοηθά άμεσα στην απώλεια βάρους είναι πολύ περιορισμένη. Ενδεχομένως, μπορεί να βοηθήσει με έναν έμμεσο τρόπο, καθώς εάν πίνετε γενικά περισσότερο νερό, είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσετε ανθυγιεινά ροφήματα, όπως συσκευασμένους χυμούς και αναψυκτικά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πράγματι στην απώλεια βάρους. Κατά τα άλλα, υπάρχουν περισσότερα ερευνητικά στοιχεία αναφορικά με την κατανάλωση καθαρού νερού στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Για παράδειγμα, υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν ότι το νερό πριν από το γεύμα βοηθά στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας και στη μείωση του κινδύνου υπερφαγίας.

Το νερό με λεμόνι είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, αν και το κιτρικό οξύ μπορεί να συμβάλλει, ανά περιπτώσεις, στη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών. Ωστόσο, εάν το ρόφημα περιέχει αρκετό νερό και λίγο λεμόνι και δεν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κατανάλωσή του είναι ασφαλής. Βοηθά, επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι γι’ αυτό το ρόφημα, ώστε να μειώσετε την επαφή του με τα δόντια.

Συμπερασματικά, το νερό με λεμόνι δεν μπορεί να κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους και βοηθά μόνο στο βαθμό που γενικά η κατανάλωση νερού, αλλά και φρούτων και λαχανικών ενδείκνυται για την υγεία. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή συγκριτικά με άλλα, συσκευασμένα και ανθρακούχα ροφήματα, επομένως μπορεί, υπό αυτή την έννοια, να συμβάλλει έμμεσα στην απώλεια βάρους.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα