Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Τρία νέα γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 στο Δήμο Σιθωνίας

Χαλκιδική: Τρία νέα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 στο Δήμο Σιθωνίας

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Την ένταξη του έργου «Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 Δήμου Σιθωνίας» με συνολικό προϋπολογισμό 928.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα κατασκευαστούν τρία σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 στο Νέο Μαρμαρά, στη Συκιά και στη Σάρτη.

Ειδικότερα, σε κάθε νέο γήπεδο προβλέπονται:

η κατασκευή σύγχρονου αγωνιστικού χώρου με συνθετικό τάπητα,

η τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού (πάγκοι, εστίες κτλ.),

σύγχρονα φωτιστικά σώματα, περίφραξη κλπ.

Επισημαίνεται ότι πέρα από τις παραπάνω παρεμβάσεις, στον προϋπολογισμό του Έργου περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς τις θέσεις των τριών γηπέδων (ασφαλτόστρωση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση κτλ.) καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου τους.

«Με την υλοποίηση του Έργου, αναμένεται η άμεση βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Σιθωνίας, η δυνατότητα ανάπτυξης των αθλητικών συλλόγων μας, η προσέλκυση νέων ανθρώπων στις αθλητικές δραστηριότητες και η ριζική αναβάθμιση των πέριξ των γηπέδων περιοχών λόγω της καθ’ αυτής κατασκευής των γηπέδων, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου αυτών καθώς και της βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς αυτά, καθιστώντας τα τρία αυτά γήπεδα σύγχρονα αθλητικά κέντρα προσέλκυσης των νέων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής του Δήμου Σιθωνίας.

Ο Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε κοινωνική και οικονομική τάξη του Δήμου μας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα