Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Τα έλατα του Ταξιάρχη ξεκινούν το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι τους

Χαλκιδική: Τα έλατα του Ταξιάρχη ξεκινούν το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι τους

Τα ξακουστά έλατα του Ταξιάρχη περιμένουν και φέτος τους λάτρεις της φύσης να τα βάλουν στο σπίτι τους και να τα στολίσουν με τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου τα έλατα θα διατίθενται προς πώληση στα σημεία διάθεσης της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές να κυμαίνονται κατά κύριο λόγο στα περσινά επίπεδα, για όλα τα βαλάντια, από 50 μέχρι και 100 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταξιάρχη Ιωάννη Ξάκη, τα δέντρα είναι ύψους 1,5 ως και 5 μέτρων για εξωτερική χρήση κυρίως.

Οι παραγωγοί προσπαθούν να διαθέσουν το προϊόν στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Τα μεταφορικά κόστη ωστόσο ανεβάζουν τις τιμές, ειδικά σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Κύπρος και αλλού. Στη Θεσσαλονίκη τα έλατα του Ταξιάρχη θα βρίσκονται στα γνωστά σημεία διάθεσης, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, στην είσοδο της πόλης από Χαλκιδική, στο ύψος της Βούλγαρη, στη Μαρτίου, και δυτικά στον Εύοσμο και στο Ρετζίκι.

Η πορεία του έλατου από τον Ταξιάρχη, μέσα από τα φυτώρια και τις ελατοπαραγωγές ελέγχεται από τα δασαρχεία, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι πωλήσεις συνεχίζονται ως τις παραμονές Χριστουγέννων, αλλά η κορύφωσή τους είναι στις αρχές Δεκεμβρίου που ξεκινά για τα καλά ο γιορτινός στολισμός.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα