Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Η αναστολή υγειονομικών φέρνει αναστολή... λειτουργίας στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Χαλκιδική: Η αναστολή υγειονομικών φέρνει αναστολή… λειτουργίας στο νοσοκομείο Πολυγύρου

52 άτομα από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ΓΝΧ), στον Πολύγυρο, τέθηκαν από χθες, 1η Σεπτεμβρίου, σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 10%, καθώς το υπόλοιπο προσωπικό από το σύνολο των 490 υγειονομικών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο είναι εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανερχόταν στο 45% με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΧ, Ηλία Λαζάρου να αποδίδει τη συγκεκριμένη μείωση σε οικονομικούς-βιοποριστικούς λόγους.

“Πολλοί συνάδελφοι εμβολιάστηκαν χωρίς τη θέλησή τους προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους”, ανέφερε ο κ. Λαζάρου.

Γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την αναστολή τιμωρούνται και οι ασθενείς, αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα από τις δημόσιες δομές υγείας.

Προβλήματα σε χειρουργεία και κλινικές

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής, Ναταλία Κεσίδου, λόγω της αναστολής δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία, παρά μόνο τα έκτακτα, ενώ θα μειωθούν σημαντικά και τα ραντεβού. “Με δυσκολία προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις κλινικές του Νοσοκομείου και προς το παρόν δεν φτάσαμε στο κλείσιμό τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, στη διάρκεια των 20 μηνών της πανδημίας δεν υπήρξε καμία θωράκιση και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. “Ο κάθε εργαζόμενος είναι σημαντικός για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Το προσωπικό που ήδη είναι εξουθενωμένο, θα αναγκαστεί να δουλέψει πολύ περισσότερο”, επισήμανε.

“Δεν θέλουμε να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αυτοί οι συνάδελφοι που βγαίνουν σε αναστολή πρόσφεραν επί 20 μήνες και δεν μετέδωσαν σε κανέναν ασθενή τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ανέστειλε άδειες και μας οδήγησε να προσφέρουμε υπηρεσίες στους ασθενείς χωρίς μέσα προστασίας”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Λαζάρου.

“20 μήνες δεν ήμασταν επικίνδυνοι και ανεύθυνοι;”, αναρωτήθηκε με νόημα.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ξεκαθάρισε πως “είμαστε υπέρ του εμβολιασμού επειδή αυτό είναι ένα όπλο κατά του κορωνοϊού και κατά των διακρίσεων και του ‘διαίρει και βασίλευε’. Όλοι προσφέραμε, βρισκόμαστε επί ποδός από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2020 όταν έφτασε στο Νοσοκομείο το πρώτο κρούσμα, όπως και όταν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το πάρκινγκ του Νοσοκομείου κατακλυζόταν από αυτοκίνητα ασθενών που προσέρχονταν με συμπτώματα COVID”.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν προβλέπεται άμεσα η κάλυψη των θέσεων που μένουν κενές λόγω της αναστολής.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα