Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδική: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στα...

Χαλκιδική: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στα Ν. Σίλατα

O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέων Σιλάτων σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022 παραμονή της εορτής των Αγίων 12 Αποστόλων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Ν. Σιλάτων, προς τιμή της μνήμης των προσφύγων των χαμένων πατρίδων, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού. Θα ακολουθήσει στο προαύλιο της εκκλησίας σχετική ομιλία και κέρασμα στους παριστάμενους.
Ώρα έναρξης 19:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022 Xορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς των τόπων καταγωγής των προσφύγων. Ώρα έναρξης: 20:30.
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/2022

1) Θα ακουστούν τραγούδια, από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, από τις παιδικές φωνές της Χορωδίας των μαθητών του γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας.

2) Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της κοινότητας Ν. Σιλάτων θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια οκτώ έργων τέχνης, που θα κοσμήσουν το κτίριο της Κοινότητας.

3) Θα ακολουθήσει ομιλία με αναφορά στην ιστορία των προσφύγων του τόπου μας.
Ώρα έναρξης: 20:30.

**Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, που οργανώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις 1 και 2/07/2022, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό η λαογραφική έκθεση και η έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει ο σύλλογος στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας, με θέμα τον διωγμό των προσφύγων του τόπου μας από τις χαμένες πατρίδες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα