Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑλεξανδρούπολη: Καταγγελία για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Στην καταγγελία ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 10, 20 και 50 ευρώ στην αγορά προέβη επαγγελματίας της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο επι του παρόντος δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές, αλλά οφείλουν άπαντες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν είναι μόνο η “χασούρα” που έχει ένας επαγγελματίας ή ιδιώτης αν λάβει πλαστό χαρτονόμισμα, αλλά μπορεί να ταλαιπωρηθεί περισσότερο αν το διακινήσει ο ίδιος στη συνέχεια και γίνει αντιληπτή η πλαστότητά του. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος δώσει πλαστό χαρτονόμισμα σε ταμείο τράπεζας ή σε ΑΤΜ, μόλις αυτό γίνει αντιληπτό είναι υποχρεωμένη η τράπεζα να ενημερώσει την αστυνομία και να δώσει τα στοιχεία του. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν καταθέσεις, ακόμα και εκδίκαση της υπόθεσης στη δικαιοσύνη.

Παλαιότερα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με πλαστά χαρτονομίσματα στον Έβρο και σε πολλές περιπτώσεις αυτά προέρχονταν από τη Βουλγαρία. Ίσως η έλευση αρκετών Βουλγάρων την περίοδο του Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη, να έχει σχέση με την επανεμφάνιση τέτοιων χαρτονομισμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεδομένο.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα