Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Αυτό είναι το υποβρύχιο drone στις έρευνες για τον αγνοούμενο (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική: Αυτό είναι το υποβρύχιο drone στις έρευνες για τον αγνοούμενο (ΦΩΤΟ)

Ένα υποβρύχιο drone θα συνδράμει τις επόμενες ώρες στην επιχείρηση ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου άντρα από την Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το Σάββατο στην Χαλκιδική, όταν κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στη Σκιώνη στο Ποσείδι. Και όλα αυτά την ώρα που η μπάλα, η οποία κράτησε στη ζωή τον άλλο άνδρα της παρέας τον Ιβάν φαίνεται πως… έχει έρθει από τη Λήμνο.

Ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι το ρομποτικό υποβρύχιο θα τεθεί σε λειτουργία αύριο και θα φτάσει μέχρι τον βυθό, μόλις υποχωρήσει η ένταση των ανέμων και οι μέχρι τώρα έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες.

Σήμερα οι αρχές και οι εθελοντικές ομάδες ερευνούν μόνο στις ακτές της Σκιώνης στο Ποσείδι, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, έντασης 5 μποφόρ.

Ο Χρήστος Ράμος εξηγεί ότι οι καιρικές συνθήκες είναι όπως εκείνες που επικρατούσαν το Σάββατο και γι’αυτόν τον λόγο όπως λέει στο newsit.gr «δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα σκάφη και το Λιμενικό, και έχουμε μόνο πεζοπόρα έξω, μήπως η θάλασσα βγάλει με τα ρεύματα έξω το νεαρό». Αύριο που έχουμε μιλήσει με το Κέντρο Επιχειρήσεων πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα ως προς τις καιρικές συνθήκες, για να μπορέσουμε να βάλουμε το υποβρύχιο drone της ομάδας. Το έχουμε έτοιμο και θα επιχειρήσει αύριο εάν ”κόψει” ο άνεμος. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το παλικάρι».

Ο κ. Ράμος μας αναφέρει ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το προξενείο και μας ενημερώνει ότι «σήμερα το βράδυ περιμένουμε την μητέρα και τον αδερφό του 28χρονου που μένουν στην Αμερική».

Την ίδια ώρα, καλά στην υγεία τους είναι ο 25χρονος και ο 30χρονος φίλος του αγνοούμενου που διασώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα από το Λιμενικό και την Εθελοντική ομάδα ΟΦΚΑΘ.

Οι τρεις νεαροί γιόρταζαν τα γενέθλια του ενός κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Χαλκιδική. Εξαφανίστηκαν όταν βούτηξαν στη θάλασσα το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 25χρονος Βασίλ ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ο δεύτερος φίλος του, ένας 30χρονος Ιβάν, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 ναυτικά μίλια από το σημείο από όπου εξαφανίστηκε, αφού πέρασε 19 ώρες στα ανοιχτά κολυμπώντας και με τη βοήθεια μιας πλαστικής μπάλας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα