Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: "Ανέστησαν" 54χρονο μετά από ανακοπή στην Κασσάνδρα

Χαλκιδική: “Ανέστησαν” 54χρονο μετά από ανακοπή στην Κασσάνδρα

“Πέθανε και αναστήθηκε” ένας 54χρονος άνδρας, ο οποίος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου κατέρρευσε από καρδιακή ανακοπή, χωρίς σημεία ζωής ανάμεσα σε Χανιώτη και Πευκοχώρι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το KIDS SAVES LIVES, “ελάχιστα λεπτά αργότερα η καρδιά και η αναπνοή του ξεκίνησαν και πάλι, χάρη στην άμεση έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) ενός παρευρισκόμενου γιατρού και μια νεαρής φοιτήτριας, αλλά και των δύο απινιδώσεων που χορήγησε ο ιδιώτης ιατρός και εθελοντής εκπαιδευτής του KSL Κωνσταντίνος Λαζαρίδης που κατέφθασε με τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή του. Το θύμα διακομίστηκε με το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που κάλυπτε την περιοχή με συνοδεία του παρευρισκόμενου ιατρού, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι και το Νοσοκομείο Πολυγύρου”.

“Συγχαρητήρια σε όλους και καλή ανάρρωση στον αγαπημένο 54χρονο, άλλο ένα μήνυμα πως η ομαδική προσπάθεια σώζει ζωές, ένα μικρό θαύμα ανήμερα Δεκαπενταύγουστου έγινε πραγματικότητα. Είναι το τέταρτο θύμα ανακοπής που επανέρχεται στη ζωή με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη και το 18ο του δικτύου Ανανηπτών-Απινιδωτών της Κασσάνδρας. Μετά την καρδιακή ανακοπή του 14χρονου έφηβου ποδοσφαιριστή στα Νέα Μουδανιά και του προχθεσινού 78χρονου Νευρολόγου στη Χανιώτη -που επανήλθαν στη ζωή με ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή-, άλλο ένα θύμα πήρε μια πολύτιμη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή”, προσθέτει το “KIDS SAVES LIVES”.

φωτογραφία: i SAVE lives (KIDS SAVES LIVES)

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα