Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Άνοιξε το Σπήλαιο των Πετραλώνων μετά από πολυετή αναμονή για κοινό...

Χαλκιδική: Άνοιξε το Σπήλαιο των Πετραλώνων μετά από πολυετή αναμονή για κοινό και επισκέπτες (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ))

Επισκέψιμο για το κοινό είναι από χθες το Σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο άνοιξε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ο πρώτος επισκέπτης του σπηλαίου Νικόλαος-Εμμανουήλ Κοτζαμάνης, μιλώντας στο Xalkidiki Politiki δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευτυχής που το επισκέφθηκε καθώς θέλει να ασχοληθεί με την γεωλογία και παρακολουθούσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις εργασίες συντήρησης και την εξέλιξη τους.

Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν το σπήλαιο ήταν και ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σπουδαίο γεγονός για την ευρύτερη περιοχή καθώς πρόκειται για ένα σημείο μοναδικής πολιτισμικής αξίας το οποίο προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες.

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός για τον τόπο μας καθώς το σπήλαιο παρέμεινε κλειστό για τρία χρόνια. Καθημερινά χιλιάδες κόσμου το επισκέπτονταν από την Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο. Κάποιες χρονιές είχαμε μέχρι και εξήντα χιλιάδες επισκέπτες.  Έχει γίνει μία σπουδαία δουλειά. Ευελπιστούμε ότι θα αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του σπηλαίου. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία και πράκτορες για να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους.” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που κάνει η δημοτική αρχή στον οικισμό ο κ.Καρράς ανέφερε τα εξής: “Κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και θα μπει ηλεκτροφωτισμός. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο ευελπιστούμε ότι θα παραδοθεί το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο. Στόχος είναι ο επισκέπτης να έχει ασφαλή πρόσβαση στη διαδρομή από τα Πετράλωνα μέχρι το σπήλαιο και το αντίστροφο. Ταυτόχρονα, έχουμε υποβάλει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα μονοπάτι πεζοπορίας το οποίο θα συνδέει τον οικισμό των Πετραλώνων με το σπήλαιο. Η περιοχή γύρω από το σπήλαιο είναι χαρακτηρισμένη ως κέντρο άγριας ζωής και με αυτό το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτήν την πρόταση. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα μπορούν να αφήνουν το αυτοκίνητο τους στα Πετράλωνα και να ακολουθούν το μονοπάτι μέχρι το σπήλαιο, περιμένουμε την έγκριση.”

 

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα