Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜηδενική η κίνηση στην αγορά της Χαλκιδικής: Με σβηστά φώτα για οικονομία...

Μηδενική η κίνηση στην αγορά της Χαλκιδικής: Με σβηστά φώτα για οικονομία λειτουργούν εμπορικά καταστήματα

Μια Εβδομάδα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και η αγορά των Ν. Μουδανιών δεν παρουσιάζει καθόλου την κίνηση προηγούμενων ετών. Ο εμπορικός κόσμος δηλώνει απογοητευμένος καθώς περνούν μέρες που δεν μπαίνει ούτε ένας πελάτης μέσα στα καταστήματα.

Πεσμένη είναι η κίνηση ακόμη και στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπου παραδοσιακά τέτοιες μέρες παρατηρούταν μια αυξημένη κίνηση για τις ανάγκες των μελών μιας οικογένειας. Ωστόσο, φέτος, ούτε και αυτός ο κλάδος φαίνεται να «κάνει γιορτές» με πολλά μαγαζιά να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη δήλωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών Γιώργος Λίβανος, εκτός από την κούραση και την κακή ψυχολογία των πολιτών, έχει αδειάσει και η τσέπη τους.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στον Πολύγυρο. Οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι έχουν φτάσει σε σημείο να κλείνουν τα φώτα των μαγαζιών για να κάνουν οικονομία. «Οι τελευταίοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ήταν πολύ τσουχτεροί με αποτέλεσμα τα καταστήματα να μην ανάβουν τα φώτα τους, αφού δεν έχει κίνηση, και από την πλευρά του ο κόσμος να νομίζει ότι η αγορά είναι κλειστή», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου Στράτος Παπαδημητρίου.

Η επόμενη εβδομάδα, παραμονές Χριστουγέννων εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την αγορά.

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα