Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚτηνωδία στη Χαλκιδική: Άγνωστος πυροβόλησε με καραμπίνα δεσποζόμενο ζώο

Κτηνωδία στη Χαλκιδική: Άγνωστος πυροβόλησε με καραμπίνα δεσποζόμενο ζώο

Ένα φιλικότατο τσομπανόσκυλο έβαλε στο στόχο με την κυνηγετική του καραμπίνα, άγνωστος, στο χωριό Διονυσίου του δήμου Ν. Προποντίδας. Το σκυλί βρέθηκε με σκάγια στο πόδι και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για περίθαλψη.

Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Το σκυλί, ιδιοκτησίας μιας οικογένειας που μένει λίγο έξω από το χωριό, βγήκε από την περίφραξη του κήπου και κατευθύνθηκε προς την πλατεία του χωριού. Οι κάτοικοι του Διονυσίου το γνωρίζουν, το ταΐζουν και γενικά δεν ενοχλεί ποτέ και κανέναν, μας λέει η ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, δέχτηκε πυροβολισμό από καραμπίνα, γεγονός που κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του, καταθέτοντας μήνυση στο Α.Τ. Ν. Μουδανιών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Διονυσίου ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου κι εκείνοι με τη σειρά τους έσπευσαν με το ειδικό ασθενοφόρο και μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο του δήμου, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δεσποζόμενο τετράποδο.

Το σκυλί έλαβε ιατρική φροντίδα από τον κτηνίατρο και οι ιδιοκτήτες του, που κλήθηκαν να το παραλάβουν, έλαβαν οδηγίες για το πώς το φροντίσουν στο εξής, και πώς θα κινηθούν ως προς την καταγγελία στην αστυνομία.

Η οικογένεια που φιλοξενεί το τσομπανόσκυλο εδώ και έξι μήνες, το υιοθέτησε και το πήρε στο σπίτι της από άλλο χωριό, φροντίζοντας να του παρέχει σπίτι, ένα ζεστό περιβάλλον, τροφή και σωστή διαβίωση.

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα