Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΚαταγγελίες για ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων σε αυτοσχέδια χωματερή σε περιοχή της Χαλκιδικής...

Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων σε αυτοσχέδια χωματερή σε περιοχή της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μπάζα, ογκώδη και απορρίμματα καίγονται τις τελευταίες ημέρες σε μία αυτοσχέδια χωματερή κοντά στον οικισμό της Ολύνθου στη Χαλκιδική, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο Xalkidiki Politiki.

 

Σε αυτοψία που κάναμε στην περιοχή, καταγράψαμε τις εστίες της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με κτηνοτρόφους και αγρότες που διατηρούν μονάδες στην ευρύτερη περιοχή, έκαψε μπάζα και ογκώδη που έχουν πετάξει επιτήδειοι στο σημείο, εδώ και αρκετό καιρό. Κοντά στο σημείο μάλιστα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου.

  

Σύμφωνα με τον δήμο Πολύγυρου, το περιστατικό σημειώθηκε πρώτη φορά πριν από περίπου δέκα ημέρες και αμέσως συνεργείο του δήμου μαζί με κλιμάκιο της ΠΥ έσπευσαν να σβήσουν την φωτιά.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ ερωτηθείς για το περιστατικό δήλωσε:

“Ενημερώθηκε ο δήμος και προχωρήσαμε αμέσως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν ενεργές εστίες στο σημείο. Παρακολουθούμε το θέμα. Επιτήδειοι πετούν μπάζα και απορρίμματα στο σημείο και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την αυτοσχέδια χωματερή. Μάλιστα, συνεργεία του δήμου Πολυγύρου έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύουν μπάζα και ογκώδη από διάφορα σημεία ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ακόμη πιο αυστηρή αστυνόμευση.”

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του xalkidiki politiki στο σημείο:

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα