Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδική: Καταγγελία ρύπανσης με λύματα στον ποταμό της Συκιάς (φωτό)

Χαλκιδική: Καταγγελία ρύπανσης με λύματα στον ποταμό της Συκιάς (φωτό)

Την ανεξέλεγκτη ρίψη λυμάτων στο λιμάνια της Συκιάς φέρνει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς Δημήτριος Μελίσσης. Σύμφωνα με καταγγελίες  μελών του Συλλόγου, εντοπίστηκαν λύματα στον ποταμό της Συκιάς, από το ύψος του βιολογικού και προς την θάλασσά που εκβάλει στην παραλία της Συκιάς, τα οποία πέφτουν στο ποτάμι από άγνωστης προέλευσης σημείο.

Η δυσοσμία εξαπλώθηκε σε όλη την περιοχή με αποτέλεσμα να ενοχληθούν οι περίοικοι, ενώ η κύρια ανησυχία αφορά την ρύπανση της θάλασσας, αφού ο συγκεκριμένος ποταμός εκβάλλει στην θάλασσα.

Οι τουρίστες δυσανασχετούν και αυτό εχει ως αποτέλεσμα από διάφορες επιχειρήσεις να έχουν φύγει αρκετοί πελάτες λόγο της δυσωδίας.
Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε έρευνα, και να δουν ποιος ρίχνει τα λύματα.
Αν τα λύματα φτάσουν στην θάλασσα , αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής και τις επιπτώσεις στην υγεία των λουόμενων και κυρίως μικρών παιδιών‘, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος.
Ήδη, όπως αναφέρει ο ίδιος έχουν σταλεί επιστολές στον δήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινότητας, ενώ ο σύλλογος θα ζητήσει και από την αντιπεριφέρεια να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση.
Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, στην έκταση από το ποτάμι, από το ύψος του βιολογικού και κάτω, επίσης αντίστοιχες φωτογραφείς για στο σημείο του βιολογικού και προς το χωριό για να φανεί η διαφορά και η πηγή της δυσωδίας που υπάρχει σε όλη την περιοχή και επεκτείνετε προς την παραλία.
πηγή φωτο: fb
    

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα