Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΦλώρινα: Αρκουδάκια μπήκαν σε οικισμό και γευματίζουν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι - Ανήσυχοι...

Φλώρινα: Αρκουδάκια μπήκαν σε οικισμό και γευματίζουν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι – Ανήσυχοι οι κάτοικοι

- Advertisement -

Τρώγοντας κεράσια στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας βρέθηκαν αρκουδάκια μαζί με την μητέρα τους.

Τη είδηση δημοσιεύει ρεπορτάζ της εκπομπής “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, όπου γίνεται λόγος πως είναι επικίνδυνο για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής να βρεθεί σε κοντινή επαφή με τα αρκουδάκια, θέλοντας να αποθανατίσει την στιγμή είτε με κάποια φωτογραφία είτε με κάποιο βίντεο. Πριν οδηγηθεί ο κόσμος σε αυτή την πράξη θα πρέπει να γνωρίζει ότι όπως οι μαμάδες προστατεύουν τα παιδία τους έτσι θα επιχειρήσει να κάνει και η μαμά αρκούδα αντιδρώντας άμεσα απέναντι στον κίνδυνο. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ αρκετοί έχουν έρθει αντιμέτωποί πολλές φορές με την αρκούδα που δεν τους έχει ενοχλήσει μέχρι στιγμής. Ωστόσο επισημαίνουν με τον τρόμο είπαν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και συγκεκριμένα να βρεθεί τροφή για τις αρκούδες ώστε να μην χρειαστεί να κατεβαίνουνε κάτω σε κατοικημένες περιοχές και πόσο μάλλον στον κέντρο της πόλης.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πέρασμα και κατά καιρούς πάρα πολλοί κάτοικοί περνούν από εκεί κατά την ανάβαση τους στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα από αυτή την δασική διαδρομή. Μάλιστα την διαδρομή αυτή χρησιμοποιούν επίσης επισκέπτες, μικρά παιδιά και σχολικές μονάδες. Τα παιδιά της περιοχής προτιμούν συχνά να πηγαίνουν εκεί για να απολαύσουν τις βόλτες τους στον ορεινό τόπο.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα