Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΟρεστιάδα: Μαθητής εκβίαζε συμμαθήτριά του με επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες

Ορεστιάδα: Μαθητής εκβίαζε συμμαθήτριά του με επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες

Περιστατικά διαπόμπευσης γυναικών μέσω της δημοσίευσης παραποιημένων γυμνών φωτογραφιών σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα  στην ακριτική Ορεστιάδα ανάλογα περιστατικά, ενός φαινομένου που φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του radioevros.gr, ένα 14χρονο κορίτσι, έλαβε προσωπικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με παραποιημένες φωτογραφίες από το προφίλ της, από έναν συμμαθητή της ο οποίος χρησιμοποίησε σχετική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών,. Ακριβέστερα αυτός πρόσθεσε το κεφάλι του κοριτσιού σε ξένο γυμνό γυναικείο σώμα και μοιράστηκε τις φωτογραφίες με φίλους. Εν συνεχεία άλλος συμμαθητής τις απέστειλε στο κορίτσι, γράφοντας με εκβιαστικό και ειρωνικό τόνο “Το ξέρεις πως είσαι εσύ έτσι; Το ξέρεις πως αν σε ανεβάσει κάπου τελείωσες, έ;”

Η μαθήτρια ενημέρωσε άμεσα τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους κινήθηκαν όπως έπρεπε∙ απευθυνόμενοι στις αρμόδιες αρχές. Ακολούθησαν τις συμβουλές της αστυνομίας και πριν προχωρήσουν στη σχετική καταγγελία. Ο συμμαθητής της μικρής που ξεκίνησε την όλη ιστορία αντιλήφθηκε πως το θέμα παίρνει διαστάσεις και επικοινώνησε μαζί της., υποστηρίζοντας πως το έκανε από επιπολαιότητα, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, τη διαβεβαίωσε επίσης πως διέγραψε τις φωτογραφίες από το κινητό του.

Ακόμα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του radioevros.gr στην συνέχεια προέκυψαν πληροφορίες και για άλλα ανάλογα περιστατικά που γίνονται “για πλάκα”, όπως  θεωρούν και ορισμένοι γονείς των δραστών, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται που αυτό μπορεί να οδηγήσει. Τέλος επισημένεται ότι η 14χρονη μαθήτρια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, παραμένει ταραγμένη και παράλληλα όπως είναι λογικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη της με τους συμμαθητές της.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα