Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΟρεστιάδα: Αγωνιά των αγροτών για την διακρατική συμφωνία με την Βουλγαρία για...

Ορεστιάδα: Αγωνιά των αγροτών για την διακρατική συμφωνία με την Βουλγαρία για τα νερά του ποταμού Άρδα

Διαμαρτυρία μπροστά από τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής πραγματοποίησαν αγρότες της Ορεστιάδας το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου αναφορικά με το έλλειμα ενημέρωσης στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, για την νέα διακρατική συμφωνία διοχέτευσης υδάτων μέσω των βουλγαρικών φραγμάτων.

Συγκεκριμένα ο αγροτικός κόσμος του βορείου Έβρου είναι εξαιρετικά ανήσυχος, με τους αγροτικούς συλλόγους του δήμου Ορεστιάδας και τους ΤΟΕΒ της περιοχής να δηλώνουν ότι ο χρόνος πιέζει, η ισχύουσα συμφωνία λήγει στις 9 Ιουλίου και ακόμη δεν υπάρχουν νεότερα «για το εάν θα υπάρχει νερό για την άρδευση των χωραφιών», όπως τονίζουν.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπροστά από τη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας είχε συνάντηση μέσα στα γραφεία της υπηρεσίας με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κα Φανή Μπαχαρίδου, η οποία δήλωσε ότι η περιφερειακή διοίκηση “είναι με το μέρος των αγροτών και αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του ζητήματος”. Από την πλευρά τους, οι αγρότες τόνισαν πως δεν θα κάνουν πίσω μέχρι να λυθεί το ζήτημα, αφού, όπως είπαν, είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον τους.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα