Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΜητσοτάκης: Το 2025 και με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η ολοκλήρωση του φράχτη στον...

Μητσοτάκης: Το 2025 και με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο

- Advertisement -

Στο ζήτημα του φράχτη στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην βόρεια Ελλάδα, με τελευταίο του σταθμό την Κοζάνη επισημαίνοντας ότι ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά στο να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Για να δούμε λίγο και τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο κόσμος το 2024, φίλες και φίλοι, δεν θυμίζει σε τίποτα τον κόσμο του 2019, όταν είχαμε για τελευταία φορά ευρωεκλογές. Έχουμε έναν πόλεμο στην «καρδιά» της Ευρώπης, έχουμε μια Μέση Ανατολή η οποία φλέγεται, έχουμε τη διαρκή απειλή μιας επόμενης ενδεχομένως ενεργειακής κρίσης και η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στη γεωπολιτική της σταθερότητα.

Αυτό ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει για εμάς; Ένα κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από το οποίο να μπορούμε να χρηματοδοτούμε επενδύσεις που θα αφορούν και τη δική μας άμυνα. Αυτό τελικά σημαίνει ότι θα δαπανούμε λιγότερα χρήματα από τον εθνικό προϋπολογισμό για την άμυνα, γιατί θα μας δίνει η Ευρώπη λεφτά, για να το πω πολύ απλά, και θα διοχετεύουμε χρήματα τα οποία σήμερα αναγκαστικά τα κατευθύνουμε στην αμυντική θωράκιση της χώρας σε άλλες δράσεις. Σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες τα επόμενα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μία μεταναστευτική πολιτική η οποία θα είναι δίκαιη και αυστηρή, με ευρωπαϊκή στήριξη; Όταν πρωτοπήγα στις Βρυξέλλες, το 2019, είχαμε μεγάλη δυσκολία να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στα ελληνικά σύνορα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση η Ευρώπη να έχει αλλάξει άποψη και να χρηματοδοτεί δράσεις φύλαξης των συνόρων. Και σας διαβεβαιώνω ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του φράχτη, τον οποίον, ούτως ή άλλως, η χώρα μας πρέπει να ολοκληρώσει προκειμένου να φυλάμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια.”

Πηγή:e-evros.g

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα