Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΙωάννινα: Σώοι εντοπίστηκαν οι δώδεκα Γερμανοί ορειβάτες που αγνοούνταν

Ιωάννινα: Σώοι εντοπίστηκαν οι δώδεκα Γερμανοί ορειβάτες που αγνοούνταν

Σώοι εντοπίστηκαν δώδεκα Γερμανοί ορειβάτες, που αγνοούνταν, καθώς δεν είχαν εμφανιστεί έγκαιρα στο σημείο που είχαν συνεννοηθεί με τον οδηγό τους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Συγκεκριμένα, οι δώδεκα Γερμανοί ξεκίνησαν την πεζοπορία τους από την Λίμνη Πηγών Αώου με κατεύθυνση προς την Βωβούσα, όπου τους ανέμενε ο συνοδός τους προκειμένου να επιστρέψουν. Με την ώρα να περνάει χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία, ο οδηγός ειδοποίησε τις Αρχές προκειμένου ξεκινήσει η έρευνα. Όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων κινητοποιήθηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα από το Κλιμάκιο Μετσόβου, ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα από το Κλιμάκιο Μηλιωτάδων και ένα πυροσβεστικό όχημα με τρία άτομα από την 5η ΕΜΑΚ.

Όπως αποδείχθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, οι Γερμανοί ορειβάτες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να βρεθούν στο σημείο συνάντησης. Μόλις έφτασαν διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία τους, με την επιχείρηση διάσωσης τους να έχει αίσιο τέλος.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα