Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Αμερικανικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία και τη γαστρονομία της

Θεσσαλονίκη: Αμερικανικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία και τη γαστρονομία της

Ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, τον φυσικό πλούτο και τις παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξαν Αμερικανοί επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού κατά τις επαφές τους με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο «Greek Luxury Tourism B2B workshop», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, η δυνατότητα που δίνει η περιοχή στους επισκέπτες της να συνδυάσουν τις «city break» διακοπές στη Θεσσαλονίκη με τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και τις αυθεντικές εμπειρίες στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ικανοποίησε ιδιαίτερα τους τουριστικούς πράκτορες.

Στόχος της παρουσίας της Περιφέρειας στη διοργάνωση ήταν η προσέγγιση της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν ραντεβού με πάνω από 40 τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενώ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τα ποικίλα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής.

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα χαρακτήρισε την τουριστική αγορά των ΗΠΑ ως μία από τις πιο σημαντικές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ίδια τόνισε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα