Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔύο Έλληνες στην λίστα “30 κάτω των 30” του Forbes

Δύο Έλληνες στην λίστα “30 κάτω των 30” του Forbes

Δύο Έλληνες από την Κομοτηνή ο Λέανδρος Κουρτίδης και ο Άγγελος Χουβαρδάς, περιλαμβάνονται στην λίστα “30 κάτω των 30” της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Forbes για το 2024.

Ο λόγος που βραβεύτηκαν είναι η δημιουργία της εφαρμογής “e-Αιμοδότες” μέσω της οποίας καταγράφονται οι έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας και χρησιμοποιείται ήδη από 22 Νοσοκομειακές Υπηρεσίες της χώρας. Η βράβευση τους έγινε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από η ελληνική έκδοση του περιοδικού και το Forbesgreece.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει τους 30 πιο επιδραστικούς νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, η καινοτομία και ο αθλητισμός για το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας Covid 19, στοχεύει στην άμεση ενημέρωση των πολιτών και στην ευαισθητοποίησή τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και της δωρεάς μυελού των οστών. Παράλληλα συμβάλλει στην διοργάνωση αιμοληψιών, στην κάλυψη των αναγκών αιμοδοσίας και στην διαχείριση των αποθεμάτων από τα νοσοκομεία.

Μάλιστα το e-Αιμοδότες έχει βραβευτεί 8 φορές πανελλαδικά και ευρωπαϊκά, με πιο πρόσφατη διάκριση στον 33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων τον Σεπτέμβριο του 2022 θέση στο Λάιντεν της Ολλανδίας, στον οποίο κατέλαβε την 3η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας e-Αιμοδότες τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: xronos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα