Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔυτική Μακεδονία: Νωρίτερα το τέλος της λιγνιτοπαραγωγής

Δυτική Μακεδονία: Νωρίτερα το τέλος της λιγνιτοπαραγωγής

Άκρως ανησυχητική φαίνεται πως είναι εξέλιξη για την Δυτική Μακεδονία έπειτα από την τις δηλώσεις του πρόεδρου του ομίλου ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της “Capital Markets Day” για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της τριετίας 2024 – 2026, όπου έκανε αναφορά σε πρόωρο τερματισμό της λιγνιτοπαραγωγής.

Με βάση όσα αναφέρει ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, στα αξιοσημείωτα των ανακοινώσεων της διοίκησης Στάσση στη ΔΕΗ ήταν και ο χρονικός προσδιορισμός του τέλους της ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον λιγνίτη. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ ¨”Η περίοδος της ενεργειακής κρίσης βαίνει προς το τέλος της και οι ανάγκες σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν τόσο με λιγνίτη όσο και με ντίζελ εξαλείφονται”.

Αυτό επιτρέπει στον ελληνικό όμιλο να παύσει τη λειτουργία και του τελευταίου λιγνιτικού σταθμού της στο τέλος του 2026. Και αυτός είναι η “Πτολεμαΐδα 5”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ απέφυγε να προσδιορίσει το μέλλον του συγκεκριμένου σταθμού, δηλαδή αν θα συνεχίσει να παράγει ρεύμα με άλλο εναλλακτικό καύσιμο, δηλαδή με φυσικό αέριο ή υδρογόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που είχε τεθεί στο προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο ήταν η τελευταία λιγνιτική μονάδα να κλείσει το 2028.

Πηγή:kozanimedia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα