Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔιδυμότειχο: 7 εκατ. ευρώ στο δασαρχείο για έργα αντιπυρικής προστασίας

Διδυμότειχο: 7 εκατ. ευρώ στο δασαρχείο για έργα αντιπυρικής προστασίας

- Advertisement -

Εν εξελίξει βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή του έβρου από το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δασάρχη, κ. Δημήτρη Μητρούδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με αυτές παρέχεται για πρώτη φορά χρηματοδότηση της τάξης των 7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου σε όλη την περιοχή μήκους 1.500 χλμ. με χρόνο αποπεράτωσης τους 3 μήνες. Πρόκειται για έργα που αφορούν, την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, η εκτέλεση του οποίου ξεκινά στα τέλη Μαΐου λόγω των καιρικών συνθήκων που δεν βοηθούσαν νωρίτερα, καθώς και δυο έργα καθαρισμού υποβλάστησης εκατέρωθεν των δρόμων στην περιοχή Τριγώνου ύψους 1 εκ ευρώ το οποίο θα καλύψει ένα δίκτυο μήκους 220 χλμ. και στα πευκοδάση της περιοχής Κυριακής -Δερείου και νότια του Ερυθροποτάμου. Όλα τα υπολείμματα όπως αναφέρει ο κ Μητρουδης θα μαζευτούν στο δρόμο θα θρυμματισθούν και θα σκορπισθούν στο δάσος.

Ένα ακόμη έργο που εξελίσσεται, αφορά την δημιουργία Μικτών Αντιπυρικών Ζωνών ύψους 3,5 εκ ευρώ ώστε να δημιουργηθούν εκατέρωθεν των δρόμων αντιπυρικές ζώνες.
«Πρόκειται για σημαντικά έργα αντιπυρικής προστασίας σε όλη την περιοχή του Δασαρχείου Διδυμοτείχου» τονίζει ο κ. Μητρουδης με μια γενναία χρηματοδότηση εκεί που παλαιότερες ήταν της τάξης των 40- 70.000 ευρώ .Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό που συνεπάγεται και δυσκολία στην επίβλεψη των έργων δεν θα λέγαμε ποτέ όχι σε μια τέτοια χρηματοδότηση, αναφέρει ο κ Μητρούδης συμπληρώνοντας, πως ο αριθμός είναι απαγορευτικός για την εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου έργου. Όλο το προσωπικό είναι μέρα νύχτα έξω, όπως τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως σήμερα η δύναμη της υπηρεσίας είναι 20 άτομα, πολλά μεγάλης ηλικίας, ενώ πριν είκοσι χρόνια ήταν 45 χωρίς τους Αγροφύλακες που ανήκαν σε ξεχωριστό σώμα.» Σήμερα στο Δασαρχείο Διδυμοτείχου μαζί με τον δασάρχη υπάρχουν 4 δασολόγοι και 1 δασοπόνος οι οποίοι έχουν χρεωθεί να επιβλέπουν και από 3 έργα εκτός των εργασιών της υπηρεσίας. Επιδίωξη τους είναι τα έργα να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε να προλάβουν την έναρξη της επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου κατά την οποία συμβάλουν ενεργά και τα 25 άτομα μέλη των δασικών συνεταιρισμών, διότι είναι οι πρώτοι που θα βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα