Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΒούλγαρος συνελήφθη στον Προμαχώνα με χρήματα από απάτη

Βούλγαρος συνελήφθη στον Προμαχώνα με χρήματα από απάτη

Λίγο πριν διαφύγει στο εξωτερικό συνελήφθη ένας ακόμη Βούλγαρος, ο οποίος είχε ρόλο «εισπράκτορα» σε μια σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι στενοί συγγενείς τους τραυματίστηκαν σε τροχαίο. Μάλιστα, είχε πάνω του τα… μισά από τα χρήματα που είχε παραλάβει από μια 86χρονη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο σταθερό του σπιτιού της σε περιοχή του δήμου Βέροιας το περασμένο Σάββατο από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και ότι δήθεν η κόρη της τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η ταραγμένη μητέρα δέχθηκε να πληρώσει το ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι της ένας 55χρονος από τη Βουλγαρία. Είχε, όμως, την ψυχραιμία να κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του «εισπράκτορα» και, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, τον έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Το σήμα για τις αναζητήσεις του οχήματος έφτασε άμεσα σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε την Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα Σερρών, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 495 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην 86χρονη και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο ζητήθηκε άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

Ο 55χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με την δικογραφία για απάτη που σχηματίστηκε σε βάρος του και η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του και να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα